20-05-10

Jip en Janneke in Someren

Het is gebeurd! Ik heb mijn allereerste en meer dan waarschijnlijk ook allerlaatste loopwedstrijd gewonnen, en neen, het was niet de halve marathon van Leiden, daar lopen échte atleten. Afgelopen zondag zou ik in Leiden starten, maar soms veranderen mannen plannen. Coach Gino besloot zaterdag om me te vergezellen naar en te hazen in Leiden. Hoewel we héél vroeg vertrokken, bleek al snel dat het nipt zou worden om op tijd aan de start te komen, we moesten eerst nog inschrijven, volgens de website diende je ook via shuttlebus ter plaatse te geraken. Ik herinnerde me plots dat er ook in Someren een wedstrijd was, over 5,10,15 of 20 kilometer. Een paar toetsaanslagen op de GPS, rijrichting aanpassen, plaatselijke bevolking aanspreken en mooi op tijd stonden we in Someren te blinken, waar de organisator net niet achteroversloeg toen hij hoorde dat er buitenlanders aan de start kwamen. Het is dan ook zo'n heerlijke wedstrijd, een aantal ronden langs het water, door de bossen, meestal op verharde paden en na de wedstrijd een koffietje en Limburgse vlaai, wat fruittaart blijkt te zijn, we reizen om te leren... Dat alles voor 5 euro, waarbij dan nog een gedeelte wordt afgestaan aan een goed doel. Het is wel eens anders hier bij ons ...
Zo'n 100 deelnemers aan de start voor de Allemansloop van Someren. Drie lopers gaan coach Gino en mij voor. Het parcours is mooi, maar behoorlijk zwaar, wat klimwerk en een passage over bospaadjes halen er de snelheid uit. Haas Gino zorgt voor de bevoorrading en dat is een echte luxe, zo vertraag je geen moment. Na één ronde (exact 5 kilometer!) halen we één loper in, podiumplaats dus, mocht er al een podium zijn. De snelste loper (na mijn haas uiteraard) liep blijkbaar de 10 km. en stopt na twee rondjes (35'30", een tijd waar ik zelfs niet over durf te dromen). Mijn rondetijden zijn behoorlijk egaal, ik kom door in 40'20" na tien kilometer en in 1u00'50" na drie rondjes. Opnieuw stopt de leider en plots rijdt de fiets vlak voor mij, ik loop aan de leiding, en dat doet behoorlijk raar. Eigenlijk is het zelfs vervelend met zo'n fietser voor je, zodra die eventjes doortrapt, snelt hij van je weg en toch wil je hem bijhouden. Hoewel coach Gino me zegt dat er geen dichte achtervolgers zijn, blijf ik tot op het einde wantrouwig. Dit lijkt te mooi. Gelukkig begin ik nu mensen te dubbelen, zo kan je van mikpunt naar mikpunt en vergeet je een beetje dat je kapot zit. De laatste rechte lijn is genieten, coach Gino laat me echter niet uitbollen, en drijft me naar een behoorlijke 1u21'15". Bloemen noch podium, maar dat vind ik niet erg. Ik geniet van die zege, natuurlijk was het tegen Jip en Janneke, maar laat Svenneke dan maar heel even in de waan dat hij net Olympisch goud behaald heeft. De ontnuchtering komt toch, geen probleem.  

allemansloopsomerenblog
 

09:47 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Hallo blogger!

Deel je blog met ons op de Facebook pagina van Skynet! Neem snel een kijkje!

Gepost door: Skynet Blogs | 20-05-10

Sterk Proficiat! By the way, er staan foto's van Gino op mijn blog. Van het WK te Oostende.

Gepost door: etienne | 20-05-10

Proficiat! Ik heb zo ook eens een Jip-en-Jannekeswedstrijd gewonnen. Mét podium én bloemen. Da's pas scoren bij het vrouwke!!! :-D De foto met Gino is er anders ook enen om in te kaderen! En een mooie eindtijd, niet te vergeten.

Gepost door: Wim | 21-05-10

Leuk! Onverwacht, mooie tijd,...
Had ik het geweten!
Tot later een keer.

Gepost door: Francis | 28-05-10

De commentaren zijn gesloten.