15-05-10

Ja het leven was Leiden

Het vorige bericht dateert van 27 januari. Erg, héél erg. Het zal (hopelijk) niet meer gebeuren. Lopen doe ik vaker, dat wel. Het gaat echter sedert de blessure aan de knie nooit meer echt vlot. Ik ben al lang genezen verklaard en bouwde week na week de kilometers op, maar er blijft altijd wel pijn in en rond de knie, meestal 's morgens. Laten we het voor het gemak maar op slijtage houden, alle vervaarlijke tackles van weleer eisen nu hun tol.
Het viel me overigens op dat zelfs een getraind lichaam na een maand rust echt van nul herbegint. Mijn schoenen aantrekken was goed voor twintig hartslagen meer, de Garmin aantikken nog eens tien slagen en zo bleek het aanvankelijk onmogelijk om onder de 140 slagen te 'lopen' (lees 'slenteren'). Ook de spieren protesteerden weken aan een stuk. Inmiddels is dat allemaal verholpen, ik smeek weer om een iets hogere hartslag en de spieren voelen soepel aan. Ik tast alleen nog in het ongewisse over mijn conditie. In een eerste test leidde coach/haas Gino me naar een normale 18'03" over een kleine 5 kilometer, op ons gebruikelijk testparcours waar ik al sneller liep (17'45"), maar slecht was dat zeker niet. Twaalf kilometer in en rond Oosterzele was een tweede test. Hier liep ik 48'03" over een behoorlijk geaccidenteerde omloop.
En morgen komt nummer 3, waarbij ik spontaan terugdenk aan Robert Longs hit van héél lang geleden : Ja het leven was lijden... Ik loop immers de halve marathon in Leiden. Ideaal is het zeker niet, het wordt immers vroeg opstaan en ver rijden, helemaal alleen. Zielig, hé? Het past echter wel uitstekend in mijn voorbereiding op de Nacht van Vlaanderen, waar ik op 18 juni dolgraag de marathon zou lopen. Als alles morgen meevalt, ga ik er voor! Ik hou jullie op de hoogte en beloof alvast wat vaker te bloggen. Sportieve groeten!
 

14:13 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

alle begin is moeilijk , zoals je zegt ook voor een getraind lichaam . Maar je zit toch al weer redelijk in vorm , al kan of wil je het natuurlijk altijd beter . Succes in Leiden !!!! 1h24 ?

Gepost door: roadrunnerke | 15-05-10

toeval? ten eerste: ik geloof niet in toeval;
ten tweede: van de week dacht ik nog aan je, zo dat je al lang niks meer gepost had en dat ik benieuwd was naar je blessure en zo ...
ten derde: daar is ie waar!

heb ik al gezegd dat ik niet in toeval geloof?

Gepost door: geert | 16-05-10

De commentaren zijn gesloten.