27-01-10

Zoals de Garmin thuis tikt...

...tikt hij vanaf morgen ook weer elders. Stilletjes en heel voorzichtig, dat wel. Het knieverdict viel met andere woorden mee : kraakbeen, menisci en kruisbanden zijn intact. Vooral dat kraakbeen baarde me op voorhand zorgen. Zowel dokters als ultralopers op verplicht pensioen hadden me al verteld dat loskomend kraakbeen een abrupt einde kan maken aan het lopen.
In plaats van een ruïne van een knie bleef er dus toch nog een stevig bouwwerk over! Oef! De euforie wordt nu wel nog wat getemperd, de pijn is immers nog niet weg, maar als de diagnose klopt, dan liggen het ergste leed en vooral de langste inactiviteit  toch achter de rug. Mijn blessure blijkt in het retinaculum (¿qué?) te liggen, een zone opzij links van de knie. Drie keer shocktherapie, één keer per week moet het probleem definitief oplossen. Ik bespaar jullie de technische uitleg, het komt erop neer dat de kinesist (fysiotherapeut) met een soort van pistool schokken/geluidsgolven op de getroffen plek afvuurt. Naar verluidt gebruiken ze het toestel ook om nier- en galstenen te verwijderen. Het voelt alsof iemand met een hamertje razendsnel op mijn knieschijf zit te rammen. Best pijnlijk, maar dan enkel de eerste minuten, daarna voel je niks meer en iedere fervente loper weet dat het doel de middelen heiligt. Als je dan nog hoort dat je weer mag lopen, zij het maximum 3 maal per week een uurtje aan een rustig tempo, dan straal je toch gewoon? Ik maak nog even voorbehoud, wacht nog af of het herstel verloopt zoals voorspeld, maar ben wel héél blij met de hudige diagnose. En na een inactviteit van vier weken, ga ik donderdag, morgen dus, zalig een uurtje lopen, langzaam maar lekker. Toch?

09:11 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

ik ben blij voor 2 redenen:
1) dat je een gunstige diagnose hebt gekregen en het weer ziet zitten
2) dat je in je berichtje haarfijn uitlegt waar je retinaculum precies ligt ... je wil niet weten wat ik eerst dacht ;-)

Gepost door: geert | 27-01-10

Gent ? spoedig herstel Sven. Wie weet kom ik je dan terug tegen aan de start van dwars door gent ? Kunnen we weer (bijna) samen finishen. Cheers !
Leuk trouwens te constateren dat je weer blogt...

Gepost door: kj | 11-02-10

Het "hamertje" zou de blessure eigenlijk eerst verslechten waardoor de natuurlijke genezing zou versnellen. Dat is wat mij verteld werd. Raar, maar ook ik ben op 7/2 weer gestart

Gepost door: cremke | 14-04-10

De commentaren zijn gesloten.