23-11-09

Even overlopen

Soms schrijf je niks omdat er niks gebeurt, omdat je routineus een trainingsprogramma afwerkt. Soms is het oorkussen van de duivel de oorzaak. Inderdaad, die luiheid kenmerkt mij vaak. Een blog schrijven heeft wel iets weg van seks : je denkt er vaak aan, maar het komt er niet altijd van.
En toch is er heel wat veranderd in mijn loopleven. Sedert eind oktober heb ik een nieuw vast loopmaatje, de Garmin forerunner 405. Voor mensen met (licht) autistische trekjes een zaligheid, je krijgt een schat aan data te zien, eerts op je horloge, nadien op je pc, afstand, snelheid, hartslagen, je ziet via Googlemaps ook waar je gelopen hebt en je kan nog eens versneld de afgelegde weg in beeld brengen (je bent dan wel gekrompen tot een rood stipje, maar da's niet erg). Het volstaat gewoon met het horloge in de buurt van je computer te komen, de gegevens worden draad- en (voorlopig) feilloos doorgestuurd.
Omdat je echter van een nieuwe hartslagmeter niet sneller gaat lopen, zorgde trainer Gino voor wat extra prikkels : veldlopen staat dit seizoen bovenaan. Mijn allereerste veldloop in 25 jaar viel nog goed mee, maar ik had dan ook alle omstandigheden mee : het was zowaar een thuiswedstrijd (we liepen in mijn vroegere humanioraschool Don Bosco Zwijnaarde) en de zon zorgde voor goed beloopbaar gras. Ik haalde een gemiddelde van 3'47"/km, goed voor een 16de plaats op 36. Drie weken later blies ik vakkundig mijn motor op in Deinze. Ik spurtte links en rechts heel wat lopers voorbij in ronde 1, in ronde twee en drie werd ik langs diezelfde flanken door nog meer lopers achtergelaten. Leeg en uitgeteld finishte ik met een gemiddelde van 4'07"/km., ditmaal als 72ste op 150. Het is toch even wennen, als je gewoon bent om eerder vooraan in de klassementen te eindigen.
Tussendoor liep ik wel een goede bijna halve marathon (20,67 km. volgens Garmin) in Ploegsteert. Bij mijn vierde deelname daar haalde ik de finish na 1u21'59", een  nieuw PR.
Deze week doe ik het eventjes kalmaan, maar volgende week zondag spring ik als een dartel veulen de Oudenaardse wei in! Hopelijk ben ik niet opnieuw razendsnel uitgedarteld. Sportieve groeten van een blogger met goede voornemens. 

10:16 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

vreemd dat ook ik vandaag de vergelijking met autisme heb gebruikt ... zou het dan toch waar zijn?? ;-)

Gepost door: geert | 23-11-09

proficiat met je PR Een erg mooie tijd heb je daar gelopen , je tempo's mogen er zeker zijn,knap!

Gepost door: patrick aerts | 25-11-09

De commentaren zijn gesloten.