28-09-09

De Leiemarathon, slot

Nu er al een weekje over de Leiemarathon is gegaan, wil ik nog één keertje omkijken en de Alprosoja-marathon uitwuiven, misschien tot over twee jaar?
Tot mijn grote blijdschap en verbazing behaalde ik vorige week zondag zowaar een top-10 plaats. Nipt, ik was tiende! Bij de aankomst wist ik dat totaal niet, ik vernam het pas 's anderendaags toen ik een van de organisatoren belde. Na 18 kilometer ongeveer liep ik in 33ste positie, iets wat perfect overeenstemde met mijn borstnummer. Die nummers waren overigens per richttijd ingedeeld, heel origineel, maar het zorgde vooraf voor nog wat extra-stress. Wat als nummer 33 weer eens een klop van de hamer krijgt? Wat als..., ach de gebruikelijke overbodige muizenissen. Iets over halverwege liep ik een groepje voorbij, en vanaf dan kon het soms kilometers duren eer er nog iemand in zicht kwam. De lopers die mij voorbijsnelden, haalde ik na een tijdje weer in, een goed teken. Hier en daar stonden lopers met krampen of oververhit aan de kant. Ik denk dat ik op het einde nog een viertal lopers inhaalde, maar ik had over posities geen flauw benul. Uiteindelijk bleek het dus een onverhoopte top-10!
Die plaats kon echter niet volledig mijn lichte ontgoocheling wegnemen : in 2007 en 2008 liep ik in het najaar telkens onder de drie uur, in 2009 liep ik tweemaal 3u01 en één keer 3u05. Bij beter weer was ik vermoedelijk wel onder de drie urengrens gebleven, maar dan was ik zelfs niet in de top-20 geëindigd. Maar goed, geen vermelding in Runners World volgend voorjaar.
's Anderendaags kwam er nog een kleine teleurstelling bij. Ik was na de finish niet tot in de zo geroemde recoverzone geraakt. Het is natuurlijk ook niet zo eenvoudig om die 5 vrienden die de ganse marathon elk op hun manier meebeleefden en voor een schitterende ondersteuning zorgden nóg eens minstens een half uur te laten wachten. Toch jammer.
Tot slot volgen nog wat cijfers. Een echte marathonloper kan immers niet zonder. De eerste vijf kilometer legde ik vermoedelijk af in 20'40" (ik drukte een tweetal minuten na de start pas af, overgeconcentreerd waarschijnlijk). De volgende 5 km. liep ik in 21'20", dan 20'46" en tot halverwege nog eens 25'56" (voor 6,1 km.). Doortocht aan km. 21,1: 1u28'43". Negenenvijftig minuten en vijfenveertig seconden later kwam ik aan km. 35. KM. 37 volgde 8'47" later, km. 38 na 4'38". De laatste 4,2 km. legde ik af in 19'06". De maximaal behaalde hartslag was 162 (92% HRmax) en de gemiddelde was 158 (89% Hrmax).
 En nu? Weer vooruitblikken en een geschikte voorjaarsmarathon zoeken. En vooral : hopen op regen, wolken en koude tegen dan! U hoort er nog van!

15:19 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Mooi toch een top 10 plaats...proficiat nog nen keer.

Gepost door: natalie | 28-09-09

groeien nog 2 jaar om aan je zelfvertrouwen te werken en de top-3 wenkt ...

Gepost door: geert | 29-09-09

sjiek Prachtig resultaat!
Voor mij werd het m'n traagste ooit, maar dat had andere redenen; waarschijnlijk was en ben ik zo tevreden als jij nu ;-)

Verslag op m'n blog volgt!

Gepost door: bewa | 03-10-09

De commentaren zijn gesloten.