21-09-09

Herfstmijmeringen

Eindelijk ben ik nog eens aan het klavier geraakt, het is alweer veel te lang geleden. De afgelopen maand was het trainen, trainen en twee weken afbouwen voor de gisteren gelopen Leiemarathon. Eén wedstrijd stond daarvóór nog op het programma. Oorspronkelijk zou ik voor de derde maal de halve marathon van Evergem lopen op zaterdag 5 september. Coach Gino en ik beslisten dat het beter was iets minder lang te lopen : 10 kilometer in Tilburg, op 6 september. Evergem werd echter niet volledig gedumpt, de loopschoenen bleven thuis maar het werd live genieten van straffe prestaties. Tof om eens als toeschouwer een loopwedstrijd te ondergaan.
In Tilburg 's anderendaags was ik behoorlijk wat stiller, maar de prestatie was goed: 38'06" op een exacte 10 km, veelbelovend voor de Leiemarathon.
Gisteren was het dan zover en de stress had me weer in een wurggreep. Ik slaagde er zelfs in cursussen Spaans zoek te maken. Het was dan ook een unieke marathon : trainer Gino begeleidde (loop)vriend Kenneth met de fiets, vrouw Kaat zou proberen 38 kilometer aan mijn zijde te fietsen, voorwaar geen sinecure, zeker niet in het begin, als de groepjes lopers nog samen klitten en het volledige, relatief smalle jaagpad innemen. Een hobbel links, een put rechts en daar ging die ketting. Wég Kaat. De kettingbeschermer werd er vakkundig afgerukt (dit zag ik uiteraard niet zelf) en nauwelijks twee kilometer verder was Kaat weer aan mijn zijde. Het is niet altijd evident voor de lopers, die individuele fietsbegeleiding, maar wel een ongeziene luxe als je er zelf eentje hebt. Geen gezeul met onhandig in een broekzak opgeborgen gelletjes (ik nam er eentje vóór en vijf tijdens de wedstrijd), geen angstig zoeken naar op voorhand afgegeven persoonlijke drankjes (ik blijf zweren bij ORS, een middel tegen uitdroging bij babies).
De wedstrijd zelf verliep voorspoedig. Ik startte niet al te snel, de hartslag was relatief hoog, maar daar zat ook de hitte voor veel tussen, de beloofde wolken en buien bleven - jammer genoeg voor mij - uit. Na zo'n 20 kilometer begon ik stilaan mensen in te halen, halverwege passeerde ik in 1u28'45", waardoor ik wist dat sub3 uitgesloten was, die laatste loodjes, nietwaar. Het bleef wel soepel draaien, ik haalde steeds meer mensen in, zag verschillende lopers door krampen geplaagd opgeven. Jammer genoeg viel ook Kenneth stil en op advies van trainer Gino stapte ook hij uit de wedstrijd. Met nog 4 kilometer te gaan, kwam de coach bij mij aanpikken en sprak me nog wat extra moed in, en door nog een drietal lopers in te halen, passeerden de kilometers zonder dat ik er veel erg in had. De gevreesde man met de hamer (in het Spaans is het met de voorhamer, die doen er altijd graag nog een schepje bij) bleef weg, de kilometers werden aan 4'30" afgelegd, en uiteindelijk kwam ik in 3u01'02" (?) over de finish, vermoedelijk in een mooie positie, maar dat weet ik nu nog niet.
Zoals steeds waren er rond de marathon héél ontroerende momenten : Francis die me op een voor hem moeilijk moment heel sportief sterkte toewenste, Kaat die me na de finish met een jeansbroek vol kettingolie om de hals viel, trainer Gino die ontroerd was door de speciaal bedrukte truitjes (vooraan 'Team Gino V Geyte, achteraan onze respectieve namen), een schitterend publiek, dat nu eens Gino, dan weer Sven naar me riep, steeds strategisch aan en rond bruggen opgesteld, dochter Rebeca die dankzij het betere pilootwerk van Kathleen mij meermaals kon aanmoedigen. Het zal nog even duren voor die mengelmoes van emoties is verwerkt, maar ik wil alvast iederéén bedanken, vooral die fietsster aan mijn zijde. Ten slotte was het deugddoend om te voelen hoe ook een heel ontrouwe blogger nog door  gedisciplineerdere bloggers hartelijk wordt ontvangen!

10:34 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Knap gelopen !! Leuk als je rustig start dat je steeds meer lopers gaat inhalen in de tweede helft.

Gepost door: Bjorn Paree | 21-09-09

super! mooie tijd, en lang niet alleen vanwege de mooie getalsymboliek ;-)
Je marathon had dan ook alles hé: technische pech, tempo, warmte, kilometers, begeleiding, moeilijke momenten, versnellingen, jeansbroeken met kettingsmeer, ... knap gedaan Gino, eueueuh, Sven!

Gepost door: geert | 21-09-09

Amai Tiende plaats op een marathon!!!
Da kan niet beter!
Dikke proficiat!

Gepost door: Francis | 21-09-09

Heel sjieke prestatie in toch niet al te ideale omstandigheden. Een attente fietsbegeleider is inderdaad van goudwaarde. Ik heb ook dezelfde emoties gedeeld, zeker toen ik door mijn dorp liep en er tientallen mensen mijn naam riepen. Huh weeral kiekenvel

Gepost door: harmsie | 22-09-09

Knap gelopen, mooie tijd hoor!!!

Gepost door: Wendy | 22-09-09

Prachtig gedaan hoor...proficiat...heb je zien lopen hoor.

Gepost door: natalie | 22-09-09

Knappe prestatie en goed gedoseerd;

Gepost door: Marc | 23-09-09

Vandaar Vandaar dat ik je in Evergem niet vond! Mooie tijd in niet zo ideale omstandigheden. Gino mag terecht fier zijn op zijn team (en omgekeerd ook uiteraard!).

Gepost door: Wim | 24-09-09

Vandaar Vandaar dat ik je in Evergem niet vond! Mooie tijd in niet zo ideale omstandigheden. Gino mag terecht fier zijn op zijn team (en omgekeerd ook uiteraard!).

Gepost door: Wim | 24-09-09

De commentaren zijn gesloten.