15-06-09

Bruggenloper

Examenstress en decompressie na een tweede voorjaarsmarathon hielden me alweer heel ver van de blogwereld verwijderd. Er valt nochtans altijd wel wat te melden, alleen moet je ook tijd maken om je eens aan het werk te zetten. Hierbij een poging om de verloren tijd in te halen. De traditie om na een marathon twee weken rust in te lassen, werd ook nu gerespecteerd. Het deed deugd, ook mentaal was het na twee snel op elkaar volgende marathons aangenaam om eens volmondig ja te zeggen tegen het glaasje (lees : flesje) wijn, het zoete dessertje en die lekkere Bounty.
Trainer Gino had zodra de trainingen hervatten een zoetzure verrassing klaar. Het trainingssysteem bleef ongewijzigd : twee snelle trainingen per week, één duurloop en tussendoor enkele rustige 50'-loopjes. In de derde week valt telkens één snelle training weg. Voortaan mag ik echter na iedere rappe sessie ook nog acht keer de brug van Zevergem op, weliswaar in een relatief ontspannen tempo, aan hartslag 150. Oorspronkelijk lag mijn hartslag bij de "beklimmingen" veel te hoog, maar nu de conditie weer goed is, lukt het prima.
Vorige week zondag liep ik nog eens een 10 km.-wedstrijd, in Groesbeek (Nederland), samen met trainer Gino, maar voor het eerst konden we mekaar eens aanmoedigen tijdens de wedstrijd. De échte atleten liepen immers na de recreanten. Er stonden vier rondjes van 2,5 km. geprogrammeerd, en dat beviel me wel. Iedere ronde kan je je tijd checken, en je kent snel iedere bocht van het  parcours. Bij ieder rondje liep trainer Gino, als opwarming, even met me mee (ik probeerde later tijdens zijn race wijselijk dat niet na te doen). Bij elke doorkomst zag ik mijn doel (onder de 40' lopen) haalbaarder worden. Er zat nog wat in de tank en dankzij een snelle laatste ronde eindigde ik in 38'30", een tijd die me uiteraard heel tevreden stemde.
Een volgende wedstrijd kondigt zich al aan : 5 km. van Zevergem, waar niemand mijn parcourskennis (de beruchte brug, weet u wel) kan evenaren en waar ik Kaat bij haar eeste wedstrijd zal begeleiden. Iets om naar uit te kijken! 

11:20 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

38'30" Daar kan je al eens mee buiten komen hé! Laat de rest in Zevergem je hielen maar eens zien op die brug :-D. Je moet je dan toch pook niet aan HS 150 houden?

Gepost door: Wim | 15-06-09

Knappe prestatie, daar mag je gerust even van genieten, maar niet te lang hè want Kaat rekent op u.

Gepost door: Marc | 15-06-09

sterke tien kilometer van een marathonloper!proficiat!

Gepost door: Johanbeton | 23-06-09

natuurduurloop voor het goede doel, Kasterlle Om organisatorische redenen is de datum van de goed doel duurloop naar 18 juli gebracht,hopelijk mag ik ook jou verwelkomen? zie ook http://www.bloggen.be/funrunnersloop/

Gepost door: Patrick Aerts | 04-07-09

De commentaren zijn gesloten.