11-05-09

Stop de tijd : Loop een Maasmarathon!

Sedert 2007 is mijn doel bij een marathon heel eenvoudig : onder de drie uur lopen. Het verwezenlijken van dat objectief is echter iets lastiger. Zonnige voorjaarsmarathons waren nog nooit een succes. Zowel in 2007 als in 2008 bleef ik in een zonnig Antwerpen op 3u06' steken. Richting Visé zag ik onheilspellende ochtendlijke nevelslierten : dat wordt zweten. 
Van bij het startschot loop ik in het spoor van Ivan Hostens, de traditionele haas voor 2u59'. Na een tiental kilometer merk ik dat de hartslag toch wel onrustwekkend hoog oploopt, tot 164, zo'n tien slagen te hoog. Dan weet je hoe laat het is, dat wordt afzien en na 15 kilometer loopt de groep zó van me weg. Nog 27 te gaan! Opgeven, Sven, stoppen, kijken of je al liftend terug naar Visé kan. Wat? Loser! Loser! Loser! Na de derde schreeuw begint de eenzame tocht van zo'n 27 kilometer, de hartslag zakt en ik zál doorzetten. De knock-out blijft eigenlijk uit, ook al dankzij de bij de start afgegeven persoonlijke drank, een kwart liter water aangevuld met ORS, een middel tegen dehydratatie. Het is telkens wel even zoeken naar de door mijn jongste dochter grappig versierde flesjes, maar zo krijg ik toch voldoende vocht binnen (enige minpuntje voor de organisatie : water uit amper gevulde bekertjes dat is echt spotten met de lopers, dat kan je niet maken). Af en toe loopt iemand me voorbij, maar ik haal eerder zelf lopers in in en dat zorgt voor vertrouwen. Het voelt niet eens zo heel lastig aan, het is alsof er een soort van toerenbegrenzer is ingebouwd: het gaat goed en constant, maar niet echt snel. De stippen in de verte worden steeds iets zichtbaarder en de kilometers vliegen niet voorbij, maar evenmin beginnen ze te kruipen. Het wordt uiteindelijk nog een spurtje om onder de 3u05' te blijven. Het lukt net niet. Mijn netto-tijd bedraagt drie uur, vijf minuten en nul seconden. Niet dat ik vooraf zou getekend hebben voor die tijd, maar ik ben tóch blij en trots. Volgens mijn mooie, ter plaatse uitgeprinte diploma behaal ik de 45ste plaats. Vandaag stond ik in een vermoedelijk voorlopige uitslag 44ste. Er waren 645 deelnemers, 611 mensen bereikten de finish. Ik kijk voldaan terug op mijn tiende marathon. Ik had de wolken van vandaag liever gisteren gezien, maar dat heb je nu eenmaal niet voor het kiezen.
En nu? Zorgen dat alle doorgangen van amper 15 cm. in de verwaarloosde tuin wat breder worden, het prefab-konijnenhok in elkaar steken en donderdag een eerste keer weer onze favoriete sport beoefenen. Sportieve groeten!   

10:32 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Jammer... ... maar niet getreurd dus. Da's sportief.
En nu over naar de belangrijke dingen....konijnekot!
Ben er deze voormiddag ook al mee bezig geweest. Ondertussen hebben de konijnen zich verstopt... ze willen enkel maar vrijheid!
Tot Deinze dan maar?

Gepost door: Francis | 11-05-09

Ha ha ha ... wat een geweldig verslag en wat een unieke gedachtes heeft U na een schitterende 3u 05min . Wat zou nu de meeste kracht kosten ? Het lopen van de Marathon of het achterstallig werk in de tuin ha ha ha. Van Harte met de prestatie !

Gepost door: Bjorn | 11-05-09

Een pracht tijd en super.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 12-05-09

knap gelopen (alweer!) decompressie in de tuin?
Mag wel na alweer een prachtwedstrijd!

Proficiat!!

Gepost door: geert | 12-05-09

Visé Toch alweer een supertijd op een zeer mooie marathon die ik in de toekomst ook nog eens wil lopen.Maar eerst doe ik de marathon van Zeeuws-Vlaanderen.En dan zal ik mij eens deftig voorbereiden op de Leiemarathon.Twee jaar terug maakte ik er mijn debuut en ik had direct de smaak te pakken.Tot in Deinze.

Gepost door: Johanbeton | 12-05-09

sterk vlug moeten lossen bij de 3.00.00 groep en toch nog binnen in 3.05.00 Sterk !

Gepost door: wim | 13-05-09

pracht prestatie En knap verslag,vlug lossen bij de 3h groep en dan die tijd 3:05 eindigen,dat is een sterk staaltje Sven!!

Gepost door: patrick aerts | 06-06-09

De commentaren zijn gesloten.