07-05-09

Maasmarathon in zicht

De laatste snelle training is achter de -al een week heel pijnlijk aanvoelende - rug. Over drie dagen begint in Visé mijn tiende marathon. Bij een dergelijk project horen steeds voorbeschouwingen, allerlei toogfilosofieën en andere lichtvoetige gedachten.
Net als tijdens mijn heel bescheiden voetbalcarrière merk ik dat ervaring de zenuwen niet vermindert. Vóór elk van mijn pakweg 500 voetbalwedstrijden was ik behoorlijk nerveus, en nu is dat voor iedere marathon krek hetzelfde. Alleen loopt een mens zo weinig marathons en is een marathon zo'n aparte belevenis dat die zenuwen telkens dagen op voorhand toeslaan. Stiekem hoop ik zelfs dat mijn rugpijn enkel en alleen aan de stress te wijten is, maar dat zien we dan zondag wel.
Ik hoop nu zondag voor het derde opeenvolgende jaar onder de drie uur te lopen, wat meteen garant zou staan voor dagenlange euforie, maar ook met een tijd onder drie uur en vijf minuten zou ik nog héél tevreden zijn. In mijn vorige negen marathons ontmoette ik zesmaal de man met de hamer, in de overige drie miste hij me nipt. Hopelijk kan ik hem over drie dagen ontwijken. Het is alvast de bedoeling om te beginnen aan 4'10" per kilometer, om dan in de laatste 12 km. het verval zoveel mogelijk te beperken.
De voorbereiding was in ieder geval goed, alleen liep ik nog nooit twee marathons zo relatief snel na elkaar (Barcelona, 1 maart jl.). Naar het schijnt is de Maasmarathon een snelle marathon, het valt nu enkel nog te bezien of ook ik zondag snel zal zijn.
Sportieve groeten en misschien tot zondag?  

14:18 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

zenuwen zonder zenuwen geen prestatie!
De kunst is om die zenuwen in positieve energie om te zetten in plaats van je erdoor te laten verlammen.
Als ik zo je tijden eens nakijk dan denk ik echter dat je deze kunst perfect beheerst!!
Succes langs de oevers van de Maas!

Gepost door: geert | 07-05-09

Succes met uw marathon...die zenuwen zul je wel in toom houden.

Gepost door: natalie | 07-05-09

Sucses.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 10-05-09

De commentaren zijn gesloten.