21-04-09

Wondermooie Avaloop

De voorlaatste test voor de Maasmarathon van 10 mei verliep goed. Ondanks de weersvoorspellingen was het zaterdag warm, misschien wel al iets te warm, maar de Avaloop van Opstal bevat meer dan 10 km. bosloop, waardoor de hitte niet begon te wegen. Een aantal zompige stroken enerzijds en enkele zandstroken anderzijds voegden wat pittige crosselementen toe. Ongetwijfeld was dit de mooiste halve marathon uit mijn 'loopbaan'. Enkel mijn bijziendheid leverde me wat problemen op. Ik zag de vermoedelijk wel heel aanwezige signalisatie vaak laat en dacht echt dat ik beter kiezelsteentjes of kruimeltjes had meegenomen om ongedeerd uit het labyrint van Buggenhout te komen. Geen enkel bospaadje bleef onbetreden. De veel te grote schare afwezigen (deze race voor het goede doel verdient beter) had ongelijk. Mede dankzij de richtlijnen van trainer Gino (gas terugnemen bij hartslag 160) had ik tijd om het landschap in me op te nemen en had ik nog wat zuurstof over. Pas na een uur en eens uit de Buggenhoutse bossen kreeg ik het lastig. Ik finishte al bij al relatief fris in 1u25'45" (eerlijkheidshalve moet ik hieraan toevoegen dat uit een aantal Garmin-metingen bleek dat niet de volle 21,1 km. werd gelopen), goed voor een 11de plaats. Deze week worden nog veel kilometers afgehaspeld, met zaterdag mijn gevreesde 5 km.-test, onder de deskundige begeleiding van trainer Gino, die gisteren een knappe 2de plaats behaalde bij de masters in de marathon van Boston (2u20', 20ste overall) en zondag mijn langste duurloop (2u20'). Nadien wordt het afbouwen in de laatste rechte lijn naar mijn tiende (!) marathon. Sportieve groeten!

11:33 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

succes!! bijna aan je jubileum toe ... doedagoe hé!!

Gepost door: geert | 21-04-09

Mooie cijfers Een onbekende parel daar in Opstal?! Mooi gelopen. Het resultaat van Gino is niet mis 2u20, en dat in Boston! Knap hé. Hopelijk verloopt alles vlot tot in Visé en kan je daar een even knap resultaat neerzetten , een mooie marathon onder de 3 u.

Gepost door: Wim | 22-04-09

Visé... ...das een mooie marathon met een mooie "snoeptafel" in de aankomstzone. Opgelet, er zit een nijdige klim rond km 39-40! Beetje voorsprong nemen onderweg. Veel succes!

Gepost door: Francis | 28-04-09

De commentaren zijn gesloten.