22-01-09

Nu moet je flink zijn...

Wie herinnert zich het zinnetje uit de titel niet? Bambi verliest zijn mama en moet voortaan op eigen benen staan, wat zijn vader hem dan ook streng gebiedt. Menig kind en volwassene barstte in tranen uit bij zoveel leed. Daarbij vergeleken moet ik mijn tegenslag relativeren. Ik voelde het al een tijdje aankomen, maar pas heel graag de struisvogelpolitiek toe : als je het niet benoemt, dan is het er niet. Helaas, de laatste trage duurloopjes van het weekend deden mijn rechterbeen steeds meer opzwellen, de pijn was zelfs 's nachts niet te harden.
Op maandag gooide ik de handdoek (de loopschoenen) in de ring. Tendinitis van de tibialis anterior, luidde het verdict. Dagelijks kiné verzachtte al snel de pijn, en heel misschien mag ik morgen al eens opnieuw lopen. Na vier jaar intensief trainen mag ik niet klagen, het betreft pas mijn eerste echte loopblessure, in het voetbal haalde ik slechtere gemiddeldes. En nu? Voorlopig heb ik Barcelona (marathon, 1 maart) nog niet geschrapt, een PR uiteraard wél, maar misschien kan ik nu des te meer genieten van de unieke Catalaanse omgeving? Verder ben ik van plan me eindelijk eens steunzolen te laten aanmeten (verpleger in het UZ sloeg twee jaar geleden al steil achterover toen hij mijn looptechniek zag en kon niet geloven dat ik blessurevrij liep), in de hoop de schenen zo te ontlasten.
Om mooie vooruitzichten te hebben, schrijf ik me nu definitief (en ditmaal zoals het hoort) in voor de Leiemarathon. Meer dan ooit vind ik lopen de mooiste sport die er bestaat, dus heb ik me voorgenomen er nog lang van te genieten...
Een beetje droevige, maar vooral hoopvolle groetjes!

10:28 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

damn dedzju ... da's balen ... ik heb het ook al meegemaakt vlak voor een marathon en op loopgebied ben jij al net zo'n steenezel als ikzelf, dus ik weet dat je dit niet gaat relativeren. Maar ... als je Barcelona toch gewoon als 'training' loopt (ik raad je aan om toch te gaan ... trust me!), dan gun je jezelf een prachtervaring in misschien niet de tijd die je had gehoopt, maar toch nog een pak sneller dan het PR van de meesten onder ons ...
Sterkte! (ook voor 't vrouwke want ik kan me daar ook iets bij voorstellen ;-))) )

Gepost door: geert | 22-01-09

Oesje... Nie goe zo te horen. Hopelijk is het toch van voorbijgaande aard en kan jij je op het gepast moment "herpakken".
Vraagje: uw 5 Km testjes, loop je die vlugger op de loopband of toch eerder "buiten"?

Veel sterkte,
Jan

Gepost door: Jan Schockaert | 22-01-09

Das nooit plezant om zoiets te lezen, maar vroeg of laat wacht ons dit allemaal wel eens zeker?
Blijf vooral positief, het is nog meer dan 2 maanden voor het startschot in Barcelona gegeven wordt.

Gepost door: Marc | 22-01-09

Lopen... ...is inderdaad de mooiste sport...zolang je maar geen blessures hebt hé. Hopelijk ben je er vlug vanaf.
Groetjes Natalie

Gepost door: natalie | 22-01-09

beterschap Flink zijn & luisteren.
Altijd ambetant het 'n periode minder te moeten doen, maar toch maar voorzichtig zijn en het tijd gunnen!

Gepost door: BeWa | 23-01-09

jammer jammer dat je nu met een blessure zit.. maar... ik weet dat je een prachtige basis hebt en eigenlijk met weinig training een schitterende marathon kan lopen.. reken eens zelf : nu 4 weken heel rustig lopen, daarna nog eens 4 weken harder.. en dan is het 1 maart : wedden dat je dan in topvorm bent..

Gepost door: Vince | 27-01-09

De commentaren zijn gesloten.