06-11-08

Scheenwee

Eind augustus kreeg ik plots pijn aan het scheenbeen. Na wat gepieker en gesuf, veel ijs en enkele kiné-beurten, besloot ik nieuwe schoenen te kopen. De vorige, Saucony Omni Grid, waren amper drie maanden oud, 'goed' voor ongeveer 700 kilometer. Rats versleten bleek bij grondig nazicht. Ik koos toen voor Mizuno Fortis. De pijn ging weg, de voorbereiding op de marathon van Brussel was nauwelijks verstoord. Maar, je raadt het al, het kon niet goed aflopen met een schoeisel dat de naam Fortis draagt. Van de week stak de pijn weer de kop op, ik vrees dat ook deze schoenen al versleten zijn, ik heb niet echt een ergonomische loopstijl. Aan dat tempo moet ik misschien een job als schoenverkoper overwegen, op voorwaarde dat ik elke week nieuwe modelletjes mag uittesten. Het loopplezier is door de zeurderige pijn een beetje verminderd, maar ik reken erop dat de bovenvermelde remedies (ijs, kiné, nieuwe schoenen) daar snel verandering in brengen. Eventuele complicaties zullen snel worden vermeld.

14:54 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

hier zie ... ... awel, da's nu ne keer aangenaam verschieten zie ... dus we hebben zo ongeveer samen een comeback gemaakt? Zijn wij nu de La Esterella's van de blogs?? ;-)

Gepost door: geert | 06-11-08

Mie toe Bij mij is dat ook steeds vandat. Ook Omni Grids en steeds versleten rond de 800 km. Heeft idd met loopstijl en ondergrond te maken. Voeten sneller optrekken??? In het vervolg dan toch op tijd weggooien. Ik gebruik ook steeds 2 paar (afwisselend) zodat ik altijd een ingelopen paar heb als ik nieuwe gekocht heb. Bij str*ntweer kan je dan ook de nieuwste schoenen een beetje sparen en de oude nog eens goed laten afzien.

Gepost door: Wim | 07-11-08

800 km, dat is toch wel vrij snel om versleten te zijn. Normaal zou dat toch een 200 km meer moeten zijn, maar ja de ondergrond is natuurlijk ook van belang.
Uiteindelijk kan je beter een extra paar schoenen kopen dan dat je dat geld aan de artsen en kiné's moet geven.

Gepost door: Marc | 07-11-08

De commentaren zijn gesloten.