05-10-08

Brussels by day

Om 6u45 pikte trainer Gino me op. Rotweer! Wind, regen, het zou de rest van de dag niet meer veranderen. Oppikken van startnummer, afgeven van persoonlijke drankjes (ORS, tegen het "uitdrogen"), het verliep allemaal vlot. Ook bij de start kon ik rustig doorschuiven naar het vak van de 3u00-lopers, alweer een pluim voor de organisatie. De eerste vijf kilometer liep ik in het groepje van de roze ballon (2u59'), maar na de eerste drankbevoorrading (de persoonlijke drankjes stonden steeds keurig waar ze hoorden) liep ik weg van het groepje. Ik weet dat ik wat voorsprong moet nemen, ik ondervond eerder al dat in die groep blijven lopen niks voor mij is (in de Guldensporenmarathon moest ik lossen na 29 km., in Antwerpen dit jaar nóg vroeger). Na een zware beklimming kwam ik halverwege door in 1u27'40" (min of meer). Het parcours is mooi, maar zwaar. En alsof dat op zich nog niet genoeg is, komt ook de wind nog eens lastig doen. Er zijn heel wat stroken door bossen of parken, die deugd doen aan de ogen (de benen genieten ietsje minder). Rond kilometer 27 loop ik gans alleen, het is zelfs bang uitkijken waar er precies moet gelopen worden, ik ben niet voor niets bijziend. Op kilometer 38 gebeurt wat ik al een tijdje vreesde : de pacers van 2u59' lopen me voorbij. Ik was er echter wel op voorzien, sta mentaal sterk en weet dat zij voorsprong hebben op hun schema. Nog 4,2 km., nog 20'36" om te finishen. Dit mag niet meer mis gaan. En dan breekt het in elke marathon voorkomende ontroerende of magische moment aan: ditmaal onder de vorm van een superhaas. Ivan Hostens kijkt achterom en wacht even op mij. Ik zeg niet dat hij me doet zweven, daarvoor is de marathon al te ver gevorderd, maar hij neemt me mee, spreekt me moed in, geeft me zelfs een druivensuikertje. Zonder hem had ik onder de drie uur gelopen, zeker, maar dankzij hem doe ik dit met een nieuwe PR : 2u57'43" (nog geen absolute zekerheid over de exacte tijd, Polar-meting). Bedankt, Ivan. Over de finish weet ik niet of ik moet huilen of lachen. Huilen van geluk als ik mijn trouwste supporter thuis opbel, een supporter die me soms zelfs wat teveel ontziet tijdens alweer een marathonvoorbereiding. Wat later zie ik trainer Gino, knap derde geworden, en weer stokt mij stem. Ook hier past enkel een uitgebreid dank-je-wel.
Zo, en nú ontkurk ik de eerste fles cava. 't Moest maar zo lekker niet zijn...

16:01 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

Marathon? En ik die dacht dat je marathons afwerkte in een hangmat in Spanje ergens...
Prooooooficiaaaaat!

Gepost door: Francis | 05-10-08

JA HALLOOOOOOOOO Sjiek gelopen jong ,dikke proficiat ! en een extra voor je PR ,Chapeau

Gepost door: Katrien | 05-10-08

Waterratten Die fles is dubbel en dik verdiend. Een hele, dikke proficiat.

Gepost door: Harmsie | 05-10-08

Proficiat Wat een dijk van een prestatie en dat onder zulke bizarre omstandigheden. Geniet maar van je fles cava.

Gepost door: Marc | 05-10-08

jawadde amaai, sterk nummerke dat je opvoerde. bij dit rotweer en zo'n parcours, volgende keer zit je zeker onder de 2.55. dacht, dat is er eentje met mijn tempo, niet dus.
laat alles smaken de eerste week.
groetjes, patricia.

Gepost door: patricia | 05-10-08

Schitterend Pr Loopt Ivan Hostens volgende week ook mee in Eindhoven?Ik za hem misschien kunnen gebruiken want ik probeer samen met Vincent Vantyghem de drie uur grens te doorbreken.Verleden jaar liep ik zelfs een 20tal kilometer in hetzelfde groepje van jou maar ik moest dan helaas de rol lossen en eindigde in 3 uur 6 min.Hopelijk krijg ik daar dan 7 minuten vanaf.
Proficiat met je schitterend PR in zo'n barslecht weer en moeilijk parcours!!!!!!!

Johanbeton
http://johanbeton.skynetblogs.be

Gepost door: Johan Watthy | 05-10-08

Fantatsisch Sven... Onder zware omstandigheden zo een prachtprestatie neerzetten; chapeau!!!!
Dat beloofd voor de volgende...

Gepost door: Jan Schockaert | 05-10-08

Mag ik? Mag ik even een praktisch vraagje stellen? Wat heb je aangehad/gesmeerd om warm te blijven gedurende 3 u in regen en wind? Met het oog op volgende zondag... Voor de rest een dikke proficiat met je PR. Als je al zo ver staat is elke minuut winst een serieuze prestatie, zeker in deze omstandigheden én in deze marathon. En wat voor een dijk van een trainer heb je me daar!!!

Gepost door: Wim | 06-10-08

Wat een prestatie in zo'n weer! Schitterend!

Gepost door: Fré | 06-10-08

Amai Superwedstrijd Sven. Ivan ken ik persoonlijk. Een crack uit het ultralopen en een toffe gast. Maar U hebt het toch gerealiseerd, dikke proficiat.

Gepost door: etienne | 06-10-08

Die fles cava is meer dan verdiend na zo'n prestatie in dat hondeweer.
Chapeau.

Gepost door: philippe | 06-10-08

PR Gezien de omstandigheden toch nog extra marge op dat PR

Gepost door: cremke | 06-10-08

proficiat Proficiat met je nieuwe pr, dat is een bijzonder mooie tijd en een héél mooi en ontroerend verslagje. Of hoe in een marathon alles tot de laatste minuut telt!

Gepost door: Julie | 06-10-08

Een hele knappe prestatie ; VAN HARTE !!

Gepost door: Bjorn Paree | 07-10-08

wow Sven wat een schitterende prestatie, in zo'n omstandigheden en op zo'n zwaar parcours nog een dijk van een PR lopen, dat doen er niet veel je na! Laat die cava en wijn maar rijkelijk vloeien de komende dagen!!!

Gepost door: Ruthje | 07-10-08

klasse om in zo'n rotweer onder de drie uur te lopen , nog een pr erbij lopen getuigd van pure klasse , geniet er van sven !!!

Gepost door: roadrunnerke | 08-10-08

Chapeau! Een PR lopen in kutweer en op een zwaar parcours, je moet het maar doen!

Gepost door: Gert | 08-10-08

De commentaren zijn gesloten.