02-10-08

Brusselse voorbeschouwingen

Zo. De laatste echte training heb ik gehad, de marathonvoorbereiding zit erop. Ze was goed, geslaagd, met als hoogtepunt een weekje Livigno, samen met nog twee (veel betere) marathonlopers. Daar ontdekte ik dat trainen met anderen heel aangenaam is. Helaas zit dat er door mijn avondwerk hier meestal niet in.
Er waren twee weken van acht uur trainen, eentje van negen en eentje van tien en een half, afgewisseld met rustige weken van zes uur of minder. Uiteraard lag het accent daarbij steeds op het langzame werk. Kilometers malen, eentonig voor buitenstaanders, zalig voor wie graag loopt. Ik vind het zo deugddoend om gewoon weg te dromen tijdens het lopen, te voelen dat het lichaam het juiste ritme gevonden heeft.
Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik zondag in Brussel óók zal genieten, misschien op die laatste zeven kilometer na, een beetje afzien hoort nu eenmaal bij een marathon. Ik hoop de ontmoeting met de man met de hamer te kunnen uitstellen door water met ORS te drinken onderweg. Het is een middel dat zuigelingen toegediend krijgen tegen uitdroging en onder meer Mario Aerts en Sven Nys gebruikten het al. Ik weet wel dat de grote hitte zal uitblijven (Frank Deboosere sprak over veel regen, veel wind en felle rukwinden), maar ik zweet méér dan een doorsnee mens, dus misschien helpt het wel.
En mijn persoonlijke ambities voor zondag? Als het weer beter blijkt dan voorspeld, ga ik voor een tijd onder de drie uur, als het echt rotweer wordt, probeer ik desondanks te genieten en te finishen. In alle wedstrijden die ik tot nog toe liep, viel nog geen druppel regen, dus statistisch gezien is de kans echt wel héél groot dat het water nu zondag met bakken naar beneden komt.
In ieder geval, verslag over de marathon volgt, vermoedelijk maandag.
PS Na de marathon kieper ik alle ORS-restjes weg en doe ik me tegoed aan cava en rode wijn, wat ook het resultaat wordt.

11:16 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

succes! Veel succes zondag in Brussel, denk eens aan ons in Keulen! Die lange duurlopen zijn idd zalig. Ik deed ooit eens zo'n lange duurloop heel alleen in de gietende regen. Maarten verklaarde me knettergek, maar ik heb genoten van de eerste tot de laatste minuut. Amper beseft dat het regende!

Gepost door: Julie | 02-10-08

Good luck... Sven, go for it. Je bent er blijkbaar meer dan klaar voor. Niet te onstuimig zijn door jouw trainer Gino te willen volgen hé!
Groeten,
Jan

Gepost door: Jan | 03-10-08

heel veel succes a.s. zondag in Brussel Sven en vooral...geniet ervan! En daarna lekker genieten van die cava!

Gepost door: Ruthje | 03-10-08

Duimen! Succes hé makker! Ik hoop voor jou dat de wind niet te hard waait (en volgende zondag ook niet!!!). Enjoy it!

Gepost door: Wim | 03-10-08

cava zouden we niet beter direct aan de cava zitten??? 't zal gieten zondag zenne! Succes hé

Gepost door: Koen | 04-10-08

De commentaren zijn gesloten.