21-04-08

Belofte maakt schuld

Wees gerust, dit is geen definitieve blog-comeback, ik had Koen (je weet wel, de man die meer marathons loopt dan er wedstrijden zijn) beloofd nog eens een blogje te schrijven.
Het doet ook wel deugd om alle emoties van je af te schrijven. Tot nu toe verbeterde ik bij elke nieuwe marathon mijn PR. Ik droomde dan ook om in mijn zevende 42,2 km. een tijd rond de 2u57' neer te zetten. De eerste warmte (subjectief : hitte), de taaie wind én een stel mindere benen beslisten er anders over. Ik kwam nog relatief goed door halverwege (1u28'20"), maar het gevoel was toen al slecht. Er zat ook veel te weinig regelmaat in mijn kilometertijden. Tot kilometer 32 geloofde ik nog in een tijd onder de 3 uur, maar de laatste kilometers waren verschrikkelijk. Waar was die bezemwagen? Waar kan ik ergens opgeven? Gelukkig beschikte ik toch nog over voldoende wilskracht om over de meet te komen in 3 uur, 6 minuten en een nog na te kijken aantal seconden. De cola's op een Antwerps terrasje smaakten, maar toch voelde ik me de rest van de dag maar flauwtjes. Zelfs de autorit was lastig en thuis gekomen overmanden de emoties me. Gelukkig staat op zo'n momenten altijd een troostende Kaat achter me. 
Stik- en stikkapot was ik, het glaasje wijn waar ik op voorhand zo naar verlangd had, kon me nog niet bekoren. Ik zag mezelf nog heel kort in beeld tijdens het Sporza-verslag van de marathon en sliep vervolgens de Amstel Gold-race probleemloos uit.
En vandaag? Blij dat er een zevende marathon is bijgekomen en ja, ook de achtste komt er normaliter nog dit jaar. Ik ben echt trots op mijn, toegegeven, wat mindere prestatie. Vele groetjes van een stramme Sven.

10:40 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

proficiat Proficiat met een knappe marathon Sven. En misschien.... smaakt het bloggen toch wel weer?

Gepost door: Julie | 21-04-08

Mooi gedaan Mooi gedaan, want het was voor iedereen zwaarder dan verwacht.
Nog veel geluk verder.

Gepost door: Marathonman | 21-04-08

marathonverslagje blij dat ik toch nog iets van je mag lezen ... inderdaad, je mag terecht trots zijn op je prestatie ...en ... ik verwacht terug een verslagje na je volgende marathon! Succes moat!

Gepost door: Koen | 21-04-08

Hoera! Sven is back!
Na Lakosta hoorde er ook een West-Vleteren bij, maar ik besloot wijselijk om dit moment toch even uit te stellen.

Gepost door: Francis | 21-04-08

Toch goed hoor... Jammer dat het deze keer niet lukte maar een dezer is het zover. Proficiat met de geleverde prestatie en zoals je ziet wordt jouw blogje toch nog regelmatig bezocht door het "clubke"
Sportieve groeten en en laat trainer Gino maar een nieuw uitdagend programma schrijven!

Gepost door: Jan Schockaert | 21-04-08

Wijn na een marathon, ik moet er ook niet aan denken...
Ps: Mss kom je in dit clipje ook even in beeld?

Gepost door: vinejo | 23-04-08

hallo tokio ! goed gelopen toch !was zelfs vergeten dat jij antwerpen zou lopen. mijn doel voor dit jaar : een 10 onder de 50', ik heb alleen nog een haas nodig ... :)

Gepost door: griet | 23-04-08

supporter aan de kant Ik zag je aan de 17 km (Berchem station) en aan de 27 km, en heb je vurig aangemoedigd maar blijkbaar niet genoeg. Toch knap volgehouden ! Hasta la próxima.

Gepost door: patrick | 24-04-08

Dag Sven Mooi palmares heb jij, al heel wat snelle marathons in de benen! Ik ga mijn eerste lopen in Eindhoven, dus ik sta veel achter.Ik ga bij mijn bloglinks plaatsen, gemakelijk om eens terug te komen kijken,mag jij trouwens met mijn blog ook doen
Nog veel succes en sportieve groetjes
Patrick

Gepost door: patrick aerts | 12-07-08

Toch jammer dat je niet meer blogt. Immers gelijkaardig verhaal 98kg 1m82 lijnen en dan joggen, wordt passie en nu reeds 1 marathon. Volgende op komst

Gepost door: cremke | 12-08-08

De commentaren zijn gesloten.