15-10-07

Adiós amigos

Het eerste wedstrijdje van de dag won ik alvast : vijf minuten vóór de wekker ging aflopen, was ik al paraat, begon de stress door mijn lijf te gieren. Tom D. (werd schitterend derde in de zes kilometer van Eindhoven) en Tom V. (sterk marathondebuut in 3u40) maakten de autorit heel aangenaam. Natuurlijk stopte ik stipt om 8u00 ergens onderweg om een laatste pastamaaltijd letterlijk binnen te werken. Echt lekker kon je dat 'ontbijt' bezwaarlijk noemen. Het was al gezellig druk in het Eindhovense sportcentrum bij onze aankomst. Een sanitaire stop, wat zoeken naar de startplaats en daar staan we dan, met z'n allen, wachtend op het startschot, licht bevreesd (ik althans) voor de warmte. Vincent en Patrick die net als ik voor de magische drie uur gingen, staan in de buurt.
De warmte is draaglijk, er zijn behoorlijk wat schaduwstroken, de steken in de zij en het gevoel teveel gedronken te hebben (water, uiteraard), verdwijnen allengs. Ik loop in een prima groepje, bevoorrading is OK (toch blijf ik flesjes verkiezen boven bekertjes), km. 10 wordt bereikt na 41'42". Een hit over koffie en thee (graag de naam van de groep én het nummertje als iemand het kent, ik moét het hebben) blijft mij een hele tijd bij. Halverwege komen we door in 1u27'58", twee minuten voorsprong, dat moet te doen zijn. De groep ligt inmiddels aan diggelen, ik voel me nog heel fris en kan een stevig tempo aanhouden. Aan km. 30 kom ik door in 2u05'13", ik haal meer lopers in dan er mij inhalen en dat doet toch altijd deugd. Km. 35 : 2u26'25", snel reken ik alles nog eens goed uit : Ik heb nog 33'35" voor 7,2 km. Dat moet te doen zijn. 40km. : Waar blijft die fatale klop, het leegloopgevoel? 2u47'51", nog 2,2 km, het kan niet meer stuk. De hamer raakt me maar heel licht. Ik heb voor die 2,2 km. 10'16" nodig : Finish in 2u58'08" (netto-tijd). Waar blijven die tranen? Dankzij Tom D. heb ik trainer Gino onmiddellijk aan de lijn. Ik weet niet meer wat ik hem allemaal vertelde, een ongelooflijk, gelukzalig gevoel overvalt me. 'Que me quiten lo bailao', dit pakken ze me niet meer af.
Jean-Marie Pfaff begon altijd met zijn schoolmeesters te bedanken, ik beperk me graag met de twee mensen te bedanken die dit mogelijk maakten: Kaat,  met oneindig veel geduld (bij een intensieve marathonvoorbereiding blijven de klussen al eens liggen), heerlijke gezonde maaltijden, véél liefde.
En trainer Gino, met prachtige, perfect op maat geschreven schema's enerzijds en heerlijke koffie anderzijds.
Wat nu volgt, valt me heel wat moeilijker: mijn besluit stond al een tijdje vast, en Eindhoven maakt het eigenlijk perfect af: ik stop als actieve (nou ja) blogger, blijf wél lopen en zal velen onder jullie nog volgen en ontmoeten in het lopersmilieu. Het bloggen heeft me geholpen, de reacties deden deugd!
Als uitsmijter : iemand vertelde tijdens het douchen dat hij vanavond een naald ging gebruiken om een blaar te doorprikken, ik antwoordde dat er bij mij een kurkentrekker zou worden gehanteerd!
Muchas gracias én vergeet de antioxidanten niét!

 

11:31 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (22) |  Facebook |

Commentaren

Eindhoven Proficiat met je knalprestatie : 2u58'08".
De magische grens van drie uren is bereikt.
Klasse !
Jammer dat dit blogje ophoudt - de cirkel is rond - maar we respecteren je beslissing.
Het was hier steeds leuk om eens te piepen bij een sterke marathonloper.
Tot op een volgende marathon ergens te lande.

Gepost door: frank spencer | 15-10-07

Feesteuh!!! Proficiat met je prachtig resultaat! Doel bereikt, blog doel ook bereikt... Het ga je goed! No een laatste chapeau!

Gepost door: Wim | 15-10-07

Chapeau! Sven, proficiat, dat is een schitterende prestatie. Heb je gisteren lopen zoeken, maar helaas... Jammer dat we niet meer van je blogjes kunnen genieten, maar blijf vooral lopen!

Gepost door: Julie | 15-10-07

Proficiat Waauw, wat een knappe prestatie. Nu gaan we je volgend jaar terugvinden in de Runners World.
Wel jammer dat je stopt met bloggen, maar zolang je blijft lopen is het goed.
Nog veels suc6 gewenst in de toekomst.

Gepost door: marc | 15-10-07

PR Bravo met je PR, ik heb je wijselijk laten gaan na 1km, maar ik bleef tot op km 16 tot op enkele meters hangen.. Ik wou nog versnellen na km 30 en heb dit gedaan, maar aan 39 was het vat leeg.. Nogmaals een dikke proficiat met je PR, en misschien tot binnenkort in het Gentse.
Het ga je goed maatje..

Gepost door: vince | 15-10-07

WoW!!!! Wat geweldig Sven! Bij deze mijn welgemeende Eindhovense felicitaties!

Gepost door: M@urice | 15-10-07

dubbel gevoel het eerste is duidelijk: ik deel in je euforie, want als er nu één loper is die ik door de 3u-muur wilde stuwen met een positief berichtje nu en dan, dan zal jij het wel zijn.
Het tweede gevoel is misschien minder duidelijk, want eigenlijk onterecht: treurnis voor het verdwijnen van een steeds weer zalig en recht uit het hart geschreven blog, maar ik ben dan weer wél blij om me onder je lezers bevonden te hebben. Hopelijk loop ik je nog eens tegen het lijf op een wedstrijd hier of daar, niet om een poging te wagen je ooit te volgen (out of my league, da's duidelijk!), maar wél omdat je een fijne collega-loper bent, waarmee altijd een dijk van een gesprek kan opgezet worden!

Gepost door: geert | 15-10-07

hit Eerst en vooral een dikke proficiat met deze knalprestatie , de barriere is doorbroken , jammer dat je stopt met bloggen , maar je blijft toch lopen . Wat betreft die hit , gok ik op de hit van guus meeuwis ' per spoor ' ook beter bekend als kedeng kedeng.

Gepost door: roadrunnerke | 15-10-07

Drie uur net eronder ... proficiat ... ook ik zal je blog missen!

Gepost door: Koen | 15-10-07

Toevallig kwam ik op jouw log...wij hebben dus 21 km samen in het groepje gelopen. Wegens een blessure die me al 3 weken parten speelde, toch geprobeerd. Tegen beter weten in, uiteraard. Had dus dezelfde ambitie...voor mij zal het dus de volgende keer zijn hopelijk. Succes verder.

Gepost door: Patrick | 15-10-07

Knap gelopen. Onder de magische grens van 3 uur. 't was tijdens die bloggerontmoetingen steeds tof je te ontmoeten. We zullen mekaar zeker nog wel tegen het lijf lopen. Tot de volgende...

Gepost door: johan | 15-10-07

klasse Over een afscheid met klasse gesproken. Veel woorden zijn hier niet voor nodig. Dikke proficiat met je sub 3 uur. Je behoort nu voorgoed tot het rijk van ECHTE marathonlopers. Heb altijd met plezier je blog gelezen. Het ga je goed Sven ...

Gepost door: Hank | 15-10-07

Knap Knap gedaan!!! Mooie tijd!

Gepost door: Carmen | 15-10-07

Geen vaarwel! Ben zjaloers!!!!!!!!!
Een postje eens per maand? Neen, echt niet?
Dikke dikke proficiat.
You did it!
En dan nog met een paar minuten verschil!

Gepost door: Francis | 15-10-07

waaaauw ik hoop dat niet te veel omstaanders last hadden van het doorbreken van deze 3uurs grens
NU HOOR JE BIJ DE (SEMI)PROFS, en dat je daar thuishoort heb je zeker bewezen, je hebt zelfs nog wat extra overschot gehouden
Ik wens je nog veel succes in je verdere loopcarriere en heel misschien loop ik binnenkort vlak achter jouw als mijn 3uurs geluidsmuur doorbroken is

Gepost door: wim | 15-10-07

un cordial abrazo spijtig dat we elkaar slechts kort gezien hebben aan de start. Tijdens de wedstrijd was je duidelijk een categorie beter, dus : een heel dikke proficiat met je knalprestatie ! (nb: ik drink er momenteel een glas Duero op).
Ik zal je blog missen, je Spaanse woordjes, je antioxidanten. Hopelijk zien we elkaar nog wel eens ergens ten lande.

Gepost door: patrick | 15-10-07

pr na de 1/2e marathon had ik vernomen dat bijna niemand van jullie 30-koppige groep onder de 3 uur is gekomen. Gelukkig lees ik hier nu dat dit niet zo is ! Dikke proficiat Sven, een tijd om terecht trots op te zijn ! In Eindhoven hebben we elkaar gemist maar ik zal je ongetwijfeld nog wel ergens ter lande tegenkomen. Is het niet meer op deze blog, dan wel op één of andere wedstrijd !
En wat betreft dat Spaans, dat is bij mij beperkt tot deze gevleugelde woorden :
" una cerveza por favor " ;-)
hahaha....

Gepost door: kj | 16-10-07

onder de 3u Wat een prestatie, jij kan best met de toppers meegaan. Proficiat .. en dat zonder ongemakjes ..

Gepost door: Edith | 16-10-07

jawadde beetje laat, maar ik neem aan dat mijn echtgenoot al de meest hartelijke proficiat heeft overgebracht ! super man ! en dat is dus wel MIJN haas geweest hé (benieuwd op EL dit jaar ook zo goed verloopt ...)

Gepost door: griet | 17-10-07

Een nieuwe bekendheid Dit jaar zal je naam vermeld worden in het marathon-tijden-overzicht in Runnersworld. Proficiat met je knalprestatia.

Gepost door: Michael | 18-10-07

Gefeliciteerd met zo.n mooie marathon tijd, goed gelopen en petje af..
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 24-10-07

Knap Whow, een tijd waar velen van dromen (ik ook)...!
Chapeau!

Mocht het toch nog kriebelen om te bloggen???

Gepost door: bewa | 07-12-07

De commentaren zijn gesloten.