23-08-07

Knie-zen

Meestal betekent geen blognieuws bij mij dat ik vlijtig m'n trainingen afwerk en alles prima verloopt. Helaas gaat dat nu niet op: al zo'n twee weken liep ik met een zeurende pijn aan de binnenkant van de linkerknie. De laatste trainingen viel de pijn niet meer te harden en toen ik er ook 's nachts wakker van werd, wist ik dat verder kilometers malen geen zin had: een consultatie bij de dienst orthopedie in het Gentse UZ drong zich op. Enkele foto's later bleek dat mijn aanvankelijke vrees (meniscus, arthroscopie, maanden herstel, je leest het, ik ben altijd héél optimistisch) ongegrond was. Wél is er sprake van slijtage aan en rond de knie, wat arthrose en kraakbeenproblemen. Een week Voltaren, een drie maanden durende kuur Bioglucosamine én het nu wat rustiger aan doen, dat alles zou moeten volstaan om weer 'de oude' te worden. Iedereen hier in huis haalde opgelucht adem en voorlopig schrap ik Eindhoven nog niet.
Er was overigens, alweer uit het UZ, nog ander en beter nieuws: de resultaten van de inspanningsproef (maximale test op loopband) waren heel goed, volgens de verantwoordelijke arts, dr. Bourgois, zit die marathon onder de drie uur er zeker in. Vooral trainer Gino verdient hier alle lof: Onder meer de aanbevolen hartslagzone voor de langzame trainingen (115-130) stemt perfect overeen met Gino's schema's. Interessant is ook dat volgens dr. Bourgois een duurloop van meer dan 2 uur geen zin heeft. Hij legde me ook uit waarom, maar m'n korte termijngeheugen heeft duidelijk óók last van slijtage. Sportieve groeten en alvast een fijn weekend! 

19:44 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Opletten!! Toch maar voorzichtig zijn, al is je conditie nog zo goed. Eens de probleemke er aankomen met de knietjes zou ik toch maar oppassen!!
een marathon onder de drie uur nodigt natuurlijk uit, maar wat als je nadien maanden uitligt?? Ik ga in september mijn eerste marathon lopen in Berlijn, mijn doelstelling is uitdoen binnen de tijdsgrens van 6 uur en als het mogelijk is lichtjes ambitieus dan en binnen de 5 uur.

Gepost door: Geert | 24-08-07

Hank Da's al bij al nog niet zo slecht nieuws. Pijn waar je 's nachts van wakker wordt, daar maakt iedere normale mens zich toch wel serieus zorgen over. Wat die uitleg betreft waarom duurlopen boven de twee uur geen zin hebben, die zou ik toch graag eens horen. Want dat zou willen zeggen dat we geen trainigen boven de 20km meer hoeven te doen?

Gepost door: Hank | 24-08-07

Oef! Blij voor jou dat de schade meevalt. Hopelijk ben je na een weekje VOltaren weer op pad, die bioglucosamine heeft bij mij ook geholpen! Groetjes uit gipsland!

Gepost door: Julie | 25-08-07

hoop ...doet leven. Ik duim voor een vlot herstel en een snelle hervatting van de trainingen, want ik reken toch een beetje op jouw gezelschap in Eindhoven - niet voor een Spaanse tertulia, maar wel voor die 3u ;-) . Wat die lange duurlopen betreft; ik twijfel er toch sterk aan of ik zonder mijn trainingen > 2 uur de M zou kunnen uitlopen. Ik voel me er in ieder geval goed bij, en zal ze dan ook niet uit mijn voorbereiding schrappen.

Gepost door: patrick | 25-08-07

duurlopen boven de 2u hebben idd geen zin! Tenminste, niet als je een PR op de 100m willen lopen ... Uiteraard heeft een topmarathonlopen het ook niet nodig, maar voor ons denk ik toch dat die duurloopjes nodig zijn ...

Gepost door: geert | 27-08-07

laten we hopen... ...tot in Eindhoven ?!?

Gepost door: kj | 31-08-07

De commentaren zijn gesloten.