17-08-07

De relativiteitstheorie van Frameries

Een onwaarschijnlijke grapjas en verre achterneef/nicht van Einstein, de man of vrouw achter de website van de 10 mijl van Frameries. “Relativement plat”, zo werd over het parcours geschreven. Nu ja, alles is relatief, maar “plat” is niet iets wat je met die schitterende, heuvelachtige omloop associeert. Ik genoot van de wedstijd, maar zag af en kon tegen mijn verwachtingen in mijn tijd van vorig jaar niet verbeteren, integendeel, ik was exact één minuut trager (1u08’38”). Dan begint een mens maar wat excuses te zoeken : de weersomstandigheden waren zwaarder dan vorig jaar, er blies namelijk behoorlijk wat tegenwind in de open stroken en misschien kwam ik een beetje vermoeid aan de start. En, zowaar een positief element : ik steeg 14 plaatsen in de rangschikking (compleet onbelangrijk, overigens).

Ik onthou verder dat het met die vermoeidheid wel meeviel, ik liep met een gemiddelde hartslag van 164 (92% van HR max). Blijkbaar ben ik nog meer een diesel geworden, hebben de getrainde kilometers mijn snelheid (welke snelheid?) nog verder afgebot. So wie so blijft het hoofddoel de marathon in Eindhoven en wat dat betreft, zit ik gewoon op schema. Prettig weekend voor lopers en niet-lopers!

10:31 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

reden misschien iets meer van het parcours genoten en zeg nu wat is een minuut .

Gepost door: roadrunnerke | 17-08-07

relatief een klassement is uiteraard ook relatief, maar wanneer iedereen trager loopt dan vorig jaar moet je ook niet meer aan je tijd tillen dan relatief gesproken noodzakelijk is ...

Gepost door: geert | 17-08-07

wind Sven,wat de wind betreft moet ik je gelijk geven. Heb woensdag gekoerst en heb dus ook diezelfde wind spijtig genoeg een paar keer serieus gevoeld.
Maar één "mindere" wedstrijd maakt het seizoen niet. Ik zie je alvast met zo'n trainingskilometers onder de 3 u gaan in Eindhoven.
We spreken elkaar wel. Schooltijd is niet zover af meer.
Greetz

Gepost door: Van Lierde | 17-08-07

geen nood ik denk dat je nog altijd op koers zit voor een schitterende marathon in Eindhoven. Opletten dat "vermoeidheids-kwetsuren" nu geen roet meer in het eten gooien. Tot 14 oktober !

Gepost door: patrick | 17-08-07

Toch een mooie tijd en ik doe het je niet na..En waarschijnlijk het weer en marathon trainingen die in de weg staan!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 17-08-07

De commentaren zijn gesloten.