09-07-07

Latrelatie en Guldensporenmarathon

14u15, Zwijnaarde : Gesakker en gevloek, uitgerekend nu is het heerlijk warm. Dat wordt niks met de Guldensporenmarathon. De weergoden zijn me echter gunstig gezind : in Kuurne wordt de zon allengs verdreven door wolken, er valt zelfs wat regen bij de start. De wind blaast zijwaarts, maar in het peloton (om het maar eens in het wielerjargon uit te drukken) van de 2u59'-lopers valt dat best mee. Het parcours is wel wat minder vlak dan ik had gedacht, naast de obligate bruggen zitten er behoorlijk wat stroken vals plat in. De bevoorrading verloopt uitstekend. Af! Water en energiedranken gaan vlot rond in onze groep, lopen blijft toch wel een 'hoffelijke' sport.

We halen het keerpunt in 1u28'28", maar net als in Antwerpen voel ik dat het zwaar wordt. Na 27 kilometer moet ik ze laten gaan. De gedegen voorbereiding werpt echter haar vruchten af : ik kan een relatief strak tempo onderhouden en tot zo'n 5 kilometer van de meet geloof ik zelfs in een tijd onder de 3 uur. Helaas, dat feestje ging niet door, maar ik ben wel enorm opgezet met mijn nieuwe besttijd : 3u01'20", goed voor een 42ste plaats en een gemiddelde snelheid van 13.955 km/uur. De 3-urenlat begint al eventjes te trillen...

Dit is ook een kortstondig blogafscheid: morgen gaat de reis richting Santo Domingo de la Calzada (uiteraard in Spanje), dus veertien dagen geen berichten van een vermoeide maar gelukkige loper. Tot slot dank aan trainer Gino voor zijn nooit aflatende werkijver en prima schema's en aan Kaat, voor haar schier onuitputtelijk begrip. Om alvast de vakantiesfeer in te luiden : Muchas gracias. 

08:58 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

Commentaren

sterk blij je terug gezien te hebben ... sterke prestatie zenne ... geniet van je vakantie!

Gepost door: Koen | 09-07-07

Guldensporenmarathon Sterke prestatie, Sven : daar mag je terecht fier op zijn.
Die 3-uren grens is nu wel heel nabij ...
Jammer dat we je net gemist hebben, want wij stonden op de Burg om de gladiatoren te begroeten.

Gepost door: frank spencer | 09-07-07

Río Oja Dále nuestros saludos al gallo en la iglesia. Y no olvides las bodegas de Haro, ni tampoco visitar Ezcaray. http://www.ayuntamiento-ezcaray.org/ Y si sabes cruzar la sierra (rodearla) también llegas en una región fantástica (véase nuestro blog, fotomarathon, post 40). Los lagos de Neila sólo están al otro lado del monte. Buenas vacaciones!

Gepost door: AnnAlice | 09-07-07

GULDENSPOREN en jij gaat steeds maar sneller op die marathon.. Ik vrees in Eindhoven dat ik jou zal volgen, samen op weg onder de 3 uur..Proficiat met je nieuwe PR..

Gepost door: Vince | 09-07-07

Knap Stevige prestatie, scherpe tijd heb je gelopen Sven. De volgende keer zal die magische grens er zeker aan moeten geloven.
Geniet nu maar eerst van de welverdiende vakantie.

Gepost door: marc | 09-07-07

wow! een prachtig resultaat!! De kroon op het werk na maanden hard trainen. Proficiat Sven, die vakantie heb je dubbel en dik verdiend, geniet ervan!!

Gepost door: Ruthje | 09-07-07

ik stond aan km 35 sven en ik wist niet zeker of het nu jij was of niet , maar je was aan 't afzien , voortgaande op de tijd daar dacht ik ook dat je onder de drie uur ging gaan , jammerlijk niet gelukt , maar je zat er héél dicht bij , mooie prestatie , de volgende keer ga je eronder , prettige vakantie !!!

Gepost door: roadrunnerke | 09-07-07

PROFICIAT! Waw, proficiat, wat een knappe prestatie, mooi gedaan Sven! Veel plezier in Spanje, wij zijn net terug, 't is er - zoals altijd - hééééééérlijk!

Gepost door: Julie terug in 't land | 09-07-07

Proficiat Prachtig gelopen Sven. Je zult zeer sterk aan de start van "Dwars door Izegem" staan.

Gepost door: etienne | 09-07-07

Dichtbij Die 3u grens komt nu wel akelig dichtbij ;-)
Knappe prestatie Sven, geniet maar van de vakantie !!

Gepost door: philippe | 10-07-07

Nu kun je echt niet meer terug! Die 3 uren grens zal niet meer lang stand houden. Een dikke proficiat voor zo'n knappe tijd.

Gepost door: Hank | 10-07-07

Proficiat! Puik!
(En da's geen Spaans)

Gepost door: Francis | 10-07-07

onwaarschijnlijk ! Dit is onwaarschijnlijk Sven ! Waar moet dit stoppen ? Ik denk dat Paul Tergat nu al begint te beven...
Proficiat !
Bart

Gepost door: Bart | 10-07-07

Kwestie van tijd Maandag van Gino uwe tijd gehoord. Nen dikke proficiat. Had eerst gedacht van zondag nog te blijven kijken naar de aankomst van Kenneth,Tom en u maar omdat ik nog een fietstrip naar Zwijnaarde voor de boeg had en ik op een redelijk uur wou thuis zijn,besloot ik om toch niet te wachten.
Moet zeggen dat ik wel verrast was door uwe tijd,daar ik dacht dat de zijwind de wedstrijd echt wel zwaar ging maken. Ook de vele stroken vals plat speelde niet in uw voordeel. Daarom zal het een kwestie van tijd zijn voor wanneer je echt onder de 3u zult gaan.
Het is je van harte gegund.

Gepost door: Van Lierde | 11-07-07

proficiat met je nieuwe PR,
je hebt je doelstelling meer dan gehaald, ongeveer 5 minuten rapper dan voordien, das nie nix.

de magisch 3 uur grens ligt nu echt binnen vingertoppenbereik, zie dat je hem de volgende keer pakt.

geniet nog van een leuke vakantie

Gepost door: wim | 12-07-07

guldensporen kheb je zien finishen Sven ! Proficiat hoor... sterke prestatie ! (en dat terwijl er een liter leffe voor mn neus stond)

Gepost door: kj | 13-07-07

Verdiende vakantie Zeker na zo'n loopprestaties, verdien je een lange en zonnige vakantie!! Tot ziens....

Gepost door: Geert | 15-07-07

sterk een prestatie waarover je dik tevreden mag zijn, héél knappe tijd. Volgende keer beslist onder die 3u ! Prettige vakantie gewenst !

Gepost door: bart | 16-07-07

geniet er van! Geniet van de vakantie en een (late) dikke proficiat met deze schitterende besttijd, de grens avn 3uur komt heel dichtbij!

Gepost door: Dirk | 18-07-07

Very close!!! 't Zal voor één van de volgende pogingen zijn, da's zeker! Nog een beetje aan die tijd knabbelen en je doorbreekt die magische grens... Knap hoor!

Gepost door: Wim | 30-07-07

De commentaren zijn gesloten.