05-06-07

McBride's hammer

Prachtig terrasjesweer zondag in Ieper. Op het programma : de McBride-run, een halve marathon over een mooi, licht glooiend parcours. Verwachtingen : 1u25-1u27, indien het even kan een PR. Eén ding wist ik niet : ik had een afspraakje met de man met de hamer (in het Spaans klinkt dat nog indrukwekkender : 'el hombre del mazo', mazo is nl. voorhamer). De eerste tien kilometer waren prima verlopen : 39'40", perfect op schema, ik voelde me ook goed. Vanaf toen liep het echter goed fout. Waaraan dat lag, valt moeilijk te zeggen : misschien speelde de hitte me parten (warmte in juni bleek al eerder nefast), er was weinig bevoorrading (enige minpuntje in de voor het overige schitterend georganiseerde wedstrijd). Het werd afzien, de kilometers leken wel op die van de marathon, van die eindeloze...Normaal gezien vermijd ik waterslangen en sproei-installaties van vriendelijke buurtbewoners, nu keek ik waar ik best strompelde om zo nat mogelijk te worden. Er kwam nog een hele lichte heropflakkering in het zicht van de meet en ik eindigde uiteindelijk in 1u30'20", als 107de. Uiteraard zwoer ik tijdens de wedstrijd dat ik nooit meer zou lopen, zeker niet zou deelnemen aan de Guldensporenmarathon, enzovoort. Nu, twee dagen later, blijf ik wel wat ontgoocheld, maar het lopen komt niet in het gedrang, die Guldensporenmarathon is nog steeds een optie. Toch even afwachten hoe het weer evalueert.

Overigens, dank aan de organisatoren, de McBride-run, met zijn legerdouches (heerlijk douchesysteem, je doucht in een soort van rechtopstaande slaapzak, er is warm water in overvloed), zijn goed verzorgd buffet en een rijk gevuld herdenkingspakket, en dat alles voor amper 10 euro, staat in schril contrast met de toch vaak dure stadslopen. Sportieve groeten en 'keep on running'.

09:44 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

mc hammer zelfs ik kwam hem tegen aan trainingstempo , 't was warm en weinig wind , een koel briesje had er best mogen zijn , al bij al is het toch nog zo slecht niet hoor , in de achterste gelederen zag ik er vele sneuvelen , aan km 15 was ik er ook aan , 'k had gedacht van nog eens te versnellen maar de benzine was op , dat pr komt heus wel , maar dan in betere omstandigheden !!!

Gepost door: roadrunnerke | 05-06-07

Weertje 't was idd heerlijk weertje zondag om terrasje te doen of te BBQ (wat wij hebben gedaan), maar 't was wel minder goed om te lopen. Je mag fier zijn op je prestatie en dat PR loop je de volgende keer wel. Vergeet wel niet op tijd fris weer te bestellen bij Frank of Sabine ;-)

Gepost door: philippe | 05-06-07

Mc Heat zondag was idd te warm, dat zal er wel bij iedereen voor gezorgd hebben dat het wat minder snel ging dan verwacht. Graag tot nog es ...

Gepost door: Bart | 05-06-07

Toch mooi! Toch knap gelopen, getuigt van doorzettingsvermogen en alweer een prestatie om trots op te zijn! En 't kan de volgende keer dan alleen maar beter gaan he!

Gepost door: Julie | 05-06-07

warmte In ieder geval is het de laatste tijd moeilijk om aan de warmte te wennen, omdat het dan weer weken aan een stuk warm was (april) en dan weer weken frisser (mei). Als ik dan lees dat de bevoorrading niet zo ok was, lijkt me dat idd een dodelijke combinatie. Gezien de omstandigheden, toch nog een mooie tijd.

Gepost door: Hank | 05-06-07

ontgoocheling? pin je met die hitte niet te veel vast op tijden, Sven ... ik had het gisteren zelfs lastig op een doodgewone training. Ik vind het een knappe prestatie en, op jezelf na, zal iedereen me daar in bijtreden!! Trouwens, het feit dat je de moeite neemt om ontgoocheld te zijn is op zich een garantie dat je gewoon blijft doorlopen ;-)

Gepost door: geert | 06-06-07

hamer Blijkbaar hebben vele bloggers daar met de hamer kennis gemaakt. De ene dag is de andere niet. Volgende keer beter.

Gepost door: Dirk | 06-06-07

mcbride sven, ik had je blijkbaar bijna "te pakken" dedju, bijna was ik eens sneller... zal voor een volgende keer zijn. Toch leuk je nog eens (kort) ontmoet te hebben.

Gepost door: kj | 06-06-07

Inclusivo En de hamer was dus ook in de prijs begrijpen. Jammer natuurlijk... maar toch weer heel mooi gelopen! En... 2 minuten meer loopwaar voor je geld!
Grtz!

Gepost door: AnnAlice | 08-06-07

nen ferme patat Hey, had het al reeds gehoord van Tom Desmet dat je de man met de hamer zijt tegengekomen. Ik ben nu terug beginnen lopen en probeer tegen volgend jaar toch Rotterdam te doen.
Veel succes nog

Gepost door: Adelin | 09-06-07

De commentaren zijn gesloten.