09-05-07

Nieuwe zuurstof

Na veertien dagen rustig lopen, voorzag het schema van trainer Gino gisteren al onmiddellijk in een stevige training, al goed dat ik geen ochtendhumeur heb. Wakker was ik alvast meteen. Zelfs de luidruchtige honden langs mijn vaste parcours werden koud gepakt. Benen en hart reageerden gelukkig wél, de hartslag haalde de voorziene 165 (93%) slagen, het melkzuur wás weg.

Inmiddels liep ik al een eerste maal met het mooie rode weblogshirt, het paste perfect en rook nog heerlijk nieuw. Nu maar hopen dat het niet hetzelfde lot beschoren is als een aantal van Kaats favoriete wollen truien ('k had ze nooit mogen wassen aan 40°...) na een eerste contact met de wasmachine.

Hoewel onze weblogmarathon in Eindhoven nog veraf is, polste ik toch al eens bij de organisatie of er kan worden voorzien in pacers voor die magische grens van drie uur. De huidige teams beginnen vanaf 3u15'. Ik weet wel dat je het uiteindelijk zelf moet doen, maar in een groep alvast het eerste gedeelte samen afleggen, kon mij in Antwerpen wel bekoren. De organisatie verwees me overigens door naar Runner's World, het opgegeven e-mailadres klopte niet, waarop ik dan maar een berichtje plaatste op het pacersforum. Maar misschien moeten we doodgewoon zelf met een aantal bloggers een groepje vormen?

Omdat er ook nog leven is naast het lopen, nog een leestip voor al wie in Spanje geïnteresseerd is : "Los niños" van Hilde Pauwels e.a. brengt  het verhaal van 10 kinderen die rond 1936 Spanje verlieten om in België te kunnen overleven. Nu zijn het zeventigers en tachtigers die vanuit San Sebastián of Gent na zeventig jaar op heel ontroerende wijze herinneringen oprakelen. ¡Muy emocionante!   

 

09:08 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Antwerpen werd dus... goed verteerd :-)
Geniet weer van die trainingen, en véél plezier met het T-shirt,

Gepost door: Steven | 09-05-07

refugiados Ook de moeder van Ann was een van de duizenden Spaanse kinderen die door hun ouders via het Rode Kruis in veiligheid gebracht werden in België. Het boek zal bij haar zeker voor heel wat emotie zorgen.
NB: ik ben zeker kandidaat om in Eindhoven een gooi te doen naar het breken van de 3u-grens. Je kan dus op mij rekenen om je te vergezellen.

Gepost door: patrick | 09-05-07

3u mijn fietsbanden staan al opgepompt :-)

Gepost door: geert | 10-05-07

blij Blij dat het weblogshirt goed terecht is gekomen en dat het in de smaak valt. Hopelijk halen we de pers ooit eens als we met héél veel lopers samen aanwezig zijn op een wedstrijd!

Gepost door: Julie | 10-05-07

Eindhoven Ik ga mss ook lopen in Eindhoven. Beslissing valt pas deze zomer.
Vince gaat daar ook voor drie uur. Als ik meeloop, hebben we dan al een groepje van drie.
Tot ergens onder de baan ts Ieper en Poperinge.

Gepost door: Francis | 30-05-07

De commentaren zijn gesloten.