24-04-07

Mag ik er nog één?

Tijd om nog even terug te blikken op de marathon van Antwerpen van eergisteren. Vanmorgen zag ik dat ik als 99ste ben geëindigd, in wezen totaal onbelangrijk, maar tóch ben ik er trots op.

Zoals reeds eerder vermeld, vond ik dat de organisatie áf was, er was voldoende drank voorradig, ook de bananen aan km. 15, 25 en 35 bevielen me. Ik weet dat ik verslaafd ben, maar misschien volgend jaar ook bij de aankomst bananen aanbieden? Ook het parcours was degelijk, een speciale vermelding voor de supporters, ik mocht in België nooit eerder zo'n enthousiaste aanmoedigingen beleven.

Een andere en héél aangename primeur was dat de traditionele krampen na de aankomst ditmaal volledig uitbleven, vermoedelijk omdat ik voor het eerst in de voorbereidingsweken tot 70 km. liep.

Hoewel dit mijn snelste marathon ooit was, had ik het nooit eerder zó lastig als vanaf km. 37  tot aan de aankomst. Dank hierbij voor AnnAlice, dankzij haar beschrijving van de marathon van Barcelona, schreeuwden duizenden stemmen in mijn hoofd voortdurend "Anim, anim". Of je als marathonloper altijd toerekeningsvatbaar bent, laat ik hier volledig in het midden.

Ik ben van plan nog jaren na te genieten van de net iets te lange duurloop rond en in Antwerpen, maar blik ook al vooruit. Nu donderdag zal ik voor het eerst wat loslopen, ook de week erna wordt heel rustig, om pas nadien de tariningen echt te hervatten. De volgende wedstrijd wordt de McBride-run, een halve marathon tussen Ieper en Poperinge (of andersom), op 3 juni. Normaliter loop ik dan op 8 juli de Guldensporenmarathon, waar ik vermoedelijk wat minder gas zal geven, om wat te genieten onderweg. Of ik dat competitiebeestje zal kunnen temmen tegen dan, is echter nog niet zeker.

Tot slot wil ik Kaat bedanken voor haar engelengeduld (een marathonloper wil je de weken voor een wedstrijd niet in huis hebben), trainer Gino voor de prima schema's, en de bloggers voor hun steun (helpt je door te zetten, wat moet je anders wel niet schrijven). Tot binnenkort! 

11:14 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Dag Sven,

Proficiat met de glansprestatie! Het warme weer ligt je blijkbaar toch beter dan je zelf denkt...

Gepost door: Wouter | 24-04-07

wat een prestatie Sven, van harte zenne ... schitterende tijd!!! Enjoy!

Gepost door: Koen | 24-04-07

Proficiat Sven, nogmaals proficiat, knap gelopen.'k Keek vanmorgen naar het filmpje van je aankomst op de website en je zag er nog superfris uit. Hoe doe je het?

Gepost door: Julie | 24-04-07

mooi Top 100 en een marathon finishen in een amper een paar minuutjes boven de 3 uur. het leven kan soms toch mooi zijn, hé. Dikke proficiat Sven!

Gepost door: Hank | 24-04-07

Keigoe Waarom zou je krampen krijgen na zulk een goede voorbereiding. Wat de organisatie betreft heb je volkomen gelijk, die was gewoon SUPER net als de hele sfeer erond.
Geniet nog maar even na alvorens terug te beginnen.

Gepost door: Marc | 24-04-07

APETROTS ... mag je daar op zijn dikke proficiat das niet niks zenne we zijn trots dat we zon blog gast onder ons hebben ;-)

Gepost door: katrien r | 24-04-07

annalice Ik lees jouw artikel voor aan mijn vrouwtje die nog steeds plat moet blijven liggen, en ze put kracht uit die "anim, anim" om zelf ook nog even door te bijten. Lopen zit er de eerste weken nog niet in voor haar, maar dat komt wel. Succes met de komende wedstrijden.

Gepost door: patrick | 24-04-07

Laat... maar niet minder een dikke proficiat van je dorpsgenote
Kan ik het goed maken met je web-blog- t-shirt mee te brengen van brugge op6/5 zo dat je op de Mc Bride-Run kan schitteren

Gepost door: ginette | 25-04-07

top 100 ... ... in het eindklassement maar een top 3 wat betreft knalprestatie (wat moet je anders wel niet schrijven :-) )

Gepost door: geert | 25-04-07

Top 100 Top 100 onbelangrijk ?
Doe dat maar eens na om in de top 100 te komen, een prestatie waar de meesten op jaloers zouden zijn
volgende keer ook 99 bananen eten ?
99x proficiat met je prestatie

Gepost door: Byrntie | 25-04-07

De commentaren zijn gesloten.