16-04-07

¿Malas vacas?

In het Spaans wordt wel eens 'buenas vacas' (letterlijk: goede koeien) gebruikt voor 'buenas vacaciones' (prettige vakantie). Vanuit ons vakantiehuisje in het pittoreske bergdorpje Basieda (op 12 km. van Potes, belangrijkste stad in de buurt) leidt slechts één weg naar beneden. Op één van onze uitstapjes bleek die weg versperd door een 10-tal koeien en 1 stier. Ik dacht dat ze wel baan zouden ruimen als ik er langzaam naar toe reed. Voor ik het besefte, hadden ze me echter omsingeld. Vooral de stier monsterde ons heel lang, zette zijn imposante schouders dreigend naar voor. Ik zag onze auto al op de horens genomen worden, maar hij zag gelukkig in dat we geen partij waren voor hem en tjokte tergend langzaam onze wagen voorbij, waarin ik al bijna onder de zetel zat. Zijn koeien volgden, één voor één, niet zonder elk een stukje voorruit van de auto proper te likken. Ik weet niet of ik ooit nog koetong eet...

Het deed voor het overige wel deugd, zo'n weekje Picos de Europa, hartje Cantabrië. Het terrein leent zich uitstekend tot het voorbereiden van een klimmarathon, de trainingen stonden dan ook ik schril contrast met de Zwijnaardse Scheldevlakteloopjes. Inmiddels staat de focus weer op de marathon van Antwerpen, nu nog 6 dagen verwijderd. En nu ga ik alles over de marathonexploten van de Rotterdammers en de Parijzenaren lezen. Tot binnenkort!

11:27 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Traffic Jam niet vergeten : dit is de plaatselijke versie van file ... een beestige file

Gepost door: Byrntie | 16-04-07

koeien ... zeker dat je niet gewoon in de achteruitkijkspiegel hebt gekeken?? ;-) Succes met je laatste week taperen!

Gepost door: geert | 16-04-07

Free car wash Hihi, meteen een gratis car wash gekregen, Spaanse gastvrijheid? Nog effe taperen Sven, en dan zondag schitteren in A'pen, het wordt fantastisch! Als ik Maarten zover krijg (hij heeft het eventjes gehad met looptoestanden) komen we zondag voor jullie allen supporteren.

Gepost door: Julie | 16-04-07

Stage Dus Sven jij zal iedereen voorbijvlammen bij het verlaten van de Waaslandtunnel. Wel jammer dan dat de marathon er maar 1 keer door moet.

Gepost door: marc | 17-04-07

A'pen SVen, gezien de conditie van de laatste tijd : verwacht ik een tijd onder de 3 uur... anders stuur ik je terug naar Cantabrie..grapje :-)

Gepost door: Vince | 17-04-07

De commentaren zijn gesloten.