20-03-07

Mannen maken plannen

De spierpijnen zijn dankzij twee herstelloopjes bijna verdwenen. Na de 10 EM Oostende-Brugge en de halve marathon van afgelopen zondag (voor wie zelden of nooit blogt : de Zwinstedenloop in Sluis) is het tijd om eens na te gaan wat er dit jaar nog kan worden verwezenlijkt op loopgebied.

De eerstvolgende afspraak is de marathon van Antwerpen, 22 april, nog 33 dagen volgens mijn Polar-horloge. Uiteraard is daar die grote droom, ooit eens onder de 3 uur lopen. Dat zou echter een verpulvering van mijn PR inhouden (3u15'), dus evident wordt het zeker (nog) niet. Wel merk ik dat ik - hoewel behoorlijk vermoeid, maar is dat niet inherent aan een marathonvoorbereiding -vlotter en sneller loop dan vorig jaar. Door ziekte liep ik vorig jaar ook geen enkele wedstrijd vóór Madrid, nu dus de twee bovenvermelde, in respectievelijk 1u04'12" en 1u25'35", telkens in eerder moeilijke omstandigheden. De voorlopige plannen voor Antwerpen zijn dan ook voluit te gaan voor die drie uur. Als ik te afwachtend start, kan ik het so wie so schudden, dus halverwege doorkomen aan 1u28' en dan hopen op minder dan 4 minuten verval wordt mijn motto. In mijn vorige marathons bedroeg het verval respectievelijk 8 (Kustmarathon 2005), 15 (Madrid 2006) en 6 (Eindhoven 2006) minuten. Om mezelf mentaal op te peppen (of een rad voor de ogen te draaien), schrijf ik het grote verval in Madrid enerzijds aan het parcours (heel zwaar, veel hellingen) en anderzijds aan de hitte (gestart bij 10 graden, geëindigd boven de 30°) toe. Ook een 'gewone' verbetering van mijn record zou me overigens al plezieren en betekent een stapje dichter bij die droom.

Na Antwerpen volgt vermoedelijk de McBride-run (halve marathon, begin juni meen ik) als voorbereiding op de Guldensporenmarathon (8 juli), die ik enkel loop bij normale temperaturen. Als licht astmatische patiënt moét ik passen tijdens een hittegolf.

Als God belieft (zo zegt men dat hier in Zwijnaarde, niet letterlijk te interpreteren), loop ik op 1 september (een gehate datum onder leraars) opnieuw de 32 kilometer van Izegem, bestaande uit 24 km. groepsloop aan 12 km./uur  en 8 kilometer aan eigen tempo. Dat alles in het kader van het hoogtepunt van het loopjaar, namelijk de allereerste 'Bloggersmarathon' in Eindhoven, op zondag 14 oktober.

Ik ben er me van bewust dat het een ambitieus en zwaar programma is, waardoor ik enkele evenementen aan mij laat voorbijgaan, met heel wat spijt in het hart. Vooral de Gentse stadsloop zal ik missen, en ook het debuut in de 20 km. van Brussel schuif ik minstens een jaartje voor me uit. 

De plannen liggen vast, over de uitvoering verneemt u later meer.

17:35 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

zware kost Dat is zware kost sven , als ge zo'n plannen hebt kunt ge bijna niet anders dan andere wedstrijden aan de kant schuiven , de marathon onder de drie uur , tis mogelijk , ik denk van dit ook aan te moeten kunnen , maar dan moet alles perfect lopen , ik loop ongeveer dezelfde tijd op de halve en ik denk dat we niet veel marge hebben voor verval , ik hoop ooit nog eens te kunnen proberen op de marathon want die 3h51 dat staat niet zo schoon op mijn pr , wellicht zie ik je eens in de mcbride run , wie weet misschien aan elkaars zijde , ik probeer onder de 1h24 te gaan ( indien in vorm ). By the way , sterk gelopen in Sluis !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 20-03-07

Een man met ambitie Da's wel duidelijk.... ambitieus programma! Veel succes met de voorbereiding op de grote doelen, ben benieuwd naar je verslagjes.

Gepost door: Julie | 20-03-07

3u maateke, als gij niet onder de 3 uur loopt, dan ben ik beter dat ik stop! Dus, m.a..w.: lopen godverdoemme!!

Gepost door: geert | 20-03-07

Jaja... dat belooft.....

Gepost door: kj | 21-03-07

Amai, Sven dat zijn meer dan mooie vooruitzichten. Ik wens u in ieder geval al veel plezier in de nog resterende voorbereiding van uw eerste grote afsrpaak op 22 april. Ben benieuwd naar uw verhaal achteraf. Want voor velen - ook voor mij - staatl Antwerpen op de lijst staan van toekomstige kandidaat-marathons.

Gepost door: Hank | 22-03-07

plannen Mooie planning.. bijna dezelfde als ik dit jaar : ik ambieer ook marathon sub 3 uur (moet in theorie lukken, want dit jaar voel ik mij conditioneel sterker dan vorig jaar, net als jij trouwens).. verder zijn belangerijke wedsrijden : 20 km brussel (wil sub 1'21 lopen), NVV torhout (42 km sub 3'15) en dan natuurlijk ook Eindhoven (tijd durf ik niet zeggen, want de voorbereiding zal wat moeilijk gebeuren gezien het feit er in juli een mondje bijkomt in mijn gezin...) Maar voor Antwerpen moet je mij 1 ding beloven : als ik in rotterdam onder 3 uur loop, MOET jij dat ook doen in A'pen ! Akkoord ??

Gepost door: vince | 22-03-07

Stevige kost Dan zal ik je in Antwerpen alleen maar aan de start zien en nadien op een terrasje op de Grote Markt.
Zoals je nu bezig bent zit die tijd onder de 3 uur er zeker in, als de omstandigheden dan nog wat meevallen kan het niet misgaan.

Gepost door: Marc | 23-03-07

Sub 3 Dat moet je zeker lukken. Je kalender 2007 zit er goed gevuld uit, mooie planning. Alvast nog veel loopplezier !!!

Gepost door: philippe | 23-03-07

verval Sven, recent deed in in Barcelona ook een poging om onder de 3 u te geraken. Een tussentijd van 1u28' halfweg was toen niet voldoende, maar ik vermoed dat het in Rotterdam geen 25° celsius zal worden, dus wie weet. Ineens 15' van je vorige besttijd afdoen is natuurlijk niet niks. Ik wens je heel veel succes toe in Rotterdam; en als het niet lukt, dan proberen we het misschien samen in Eindhoven !

Gepost door: patrick | 23-03-07

waaawww beste Sven,
Luc had gisteren je blog ontdekt. Vandaag heb ik het volledige archief gelezen! Bij momenten kreeg ik er kippevel van. Mijn bewondering slaat tegen het plafond.
Heel benieuwd ook naar de loopcarrière van Kaat, hoe gaat het daar ondertussen mee? Ik hoop dat het mij ooit eens lukt om je handdoek en verse
t-shirt te brengen aan de aankomst van je marathon!
Je blog leest als een pageturner!
Nog heel veel succes! Ik ga nu onmiddellijk lopen.
Natascha

Gepost door: Natascha | 25-03-07

De commentaren zijn gesloten.