10-01-07

Afgezien

Ken je het ook? Die momenten waarop je denkt : ik loop nooit meer, veel te lastig, totaal niet leuk. Ik had het vandaag, zo'n twintig minuten lang, maar wees gerust, ik heb me alweer met het lopen verzoend.

Trainer Gino's inmiddels gevreesde 'testloop' stond op het programma :10 kilometer rondjes lopen in een Zwijnaards industriepark. Ik kwam na vijf kilometer door in 18'47", véél te snel. De laatste vijf kilometer namen regen en wind het heft in handen, ik wou niet opgeven en liep uiteindelijk 39'05", of een tweede wedstrijdhelft van 20'18", een groter verval dan verwacht.

Ik bekijk het nu echter al opnieuw positief : ik bleef ruim onder de 40'  en wist al langer dat een 10 km.-loop 'moordend' is. Ik blijf erbij dat een marathon niet zo lastig is als een 10 km. Bij beide wedstrijden kom je met een volle tank aan de start. Je weet dat de brandstof bij de 10 km. er moet worden doorgejaagd, terwijl ze bij de marathon so wie so opraakt, daar hoef je je geen zorgen om te maken.

Er was ook nog héél positief nieuws van trainer Gino : een derde marathon dit jaat behoort tot de mogelijkheden, het is uiteraard eerst afwachten hoe ik Antwerpen verteer. In afwachting wens ikde groeiende bloggersfamilie een rustige nacht. Droom zoet.

23:17 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

dag sven tof blogje,wens u veel succes met het lopen en een aangename dag,vele groetjesxxx

Gepost door: REGENBOOGJE | 11-01-07

O ja! Zo herkenbaar, ik mispak me telkens weer aan die 10km-loopjes. Denk telkens "ik heb al halve M gedaan en 10 mijl, die 10km is peanuts...". Wrong. Ben nog nooit zo diep moeten gaan als tijdens de 10K Gaston Roelants vorige maand. Stikkapot! Maar wat een mooie tijd onder de 40', daar kan ik alleen van dromen!

Gepost door: Julie | 11-01-07

Knap werk Knappe training, Sven : die 10 km onder de 40’.
Inderdaad, in een marathon kan je een rustig tempo lopen zonder al te veel moeite, terwijl 10 km toch de ziel uit je lijf lopen is.
Verdorie, nu moet ik er wel zelf ene lopen komende zondag in Mol.
Ik ben eens benieuwd naar je marathonintenties …

Gepost door: frank spencer | 11-01-07

nummer 3 Ik hou er aan om je de Jungfrau als 3de marathon voor te stellen! Bij deze ben je uitgenodigd :-)
Wat betreft een 10k versus een marathon: bij een marathon verschijn ik vol zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen aan de start, bij een 10k doe ik het in de broek van de zenuwen én van grote schrik! M.a.w.: je hebt gelijk! (weeral :-) )

Gepost door: geert | 11-01-07

3 marathons! Ik zal al content zijn met mijn eerste dit jaar.

Gepost door: etienne | 11-01-07

knap Wow Sven, onder de 40 minuten!! wreed wijs! En drie marathons per jaar, zo gaat je loperspensioen wel sneller dichtbij komen hé ;-) (of ga je toch voor 50 marathons dan??)

Gepost door: Ruthje | 11-01-07

Secretos Eerlijk, ik heb die gedachte wel vaker bij het lopen. Tiens, deze had ik kunnen houden als geheimpje voor het stokske. Sorry dat we zo laat reageren, maar sinds dinsdag zien we die Chaptka(?)kader hieronder niet meer, en was reageren dus technisch onmogelijk. A ver si encotramos más secretos (én tijd om ze neer te pennen - zaterdag 1/2M in Lier en zondag 10K in Mol - weblogloop).
Saludos!

Gepost door: AnnAlice | 12-01-07

P.roost spijtig dat je niet bij de vierde weblogloop kunt zijn... En net nu ik zinnens was je verslaan ! hahaha... Maar misschien lukt dit op de vijfde ( die van Rotterdam ?!? ) Anyway, Sven : verzorg je en have lots of fun op uw straatfeestje. Enne, niet te veel zuipen hé... ;-)

Gepost door: kj | 12-01-07

De commentaren zijn gesloten.