06-11-06

Arme Koen?

Ik voel me toch wel ontgoocheld over de manier waarop Koen Fillet gedwongen werd zijn forfait voor de marathon van New York te verzwijgen, erger nog, er gewoon over te liegen. De (laatste) show die daarrond werd opgevoerd, getuigt niet van die heerlijke fair play die je bij iedere loopwedstrijd opnieuw aantreft. De webloglopen zijn daar een prima voorbeeld van, maar ik denk dat elk van ons al mocht ondervinden hoe vlot het verbroederen verloopt vóór, tijdens en na een wedstrijd ergens te velde. Hoe dan ook wens ik Koen een vlot herstel toe én ook wat méér lef om voor eerlijkheid te gaan. Ik vraag me ook af wat Canvas zo nog allemaal voor de "meerwaardezoeker" achterhoudt?

Gelukkig kon ik dergelijke muizenissen vlot weglopen met een stevige maandagochtend intervaltraining. De rest van de week wordt nu héél kalm, nog wat regeneratieloopjes (de lectuur over de marathon werpt zijn vruchten af), een dagje rust op donderdag en dan kijken wat Ploegsteert brengt. Benieuwd ook naar mijn hematocrietwaarde, hierover verneem ik morgenavond meer.

16:53 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Koen ik voel me ook wel een beetje bedrogen, zeker geen verwijt naar Koen toe, die kreeg het allemaal opgelegd en zit nu met een kapotte knie. Maar ik had van Canvas toch wel wat meer openheid en eerlijkheid verwacht. Maar ik vind het vooral erg voor Koen die die prachtmarathon nu niet heeft kunnen meelopen.

Gepost door: Ruthje | 06-11-06

lopende hispanofiel Hola Sven, ik lees op de blog van mijn echtgenote dat jij én van lopen én van Spanje houdt. Spijtig dat we elkaar niet vroeger leerden kennen, want ook wij liepen in oktober de marathon in Eindhoven. In maart trekken we naar Barcelona voor Ann's 2e en mijn 3e marathon. En over je plan om de paasvakantie in Asturias/Cantabria door te brengen, hoor of lees ik graag meer. Bij ons is het van 1987 (huwelijksreis) geleden dat we nog in de Picos waren. De laatste jaren zaten we in Ordesa, Soria, Andalucía en de Sierra de Gredos. Maar España Verde staat zeker nog op ons ideeënlijstje.
Muchos saludos.

Gepost door: patrick | 06-11-06

'k Versta het ergens wel Denk je niet, Sven, dat mochten we op voorhand geweten hebben dat Koen niet zou lopen, we helemaal anders naar de aflevering over de 20km zouden hebben gekeken? 't Is een deel suspens opbouwen he, zo van "halen ze het of halen ze het niet". Als je op voorhand weet dat hij niet start is de lol er ook af. Maar 'k snap ook wel dat veel mensen zich ergens bedrogen voelen, waarschijnlijk omdat het nét gebeurt met die persoon die bekend is. Nog een chance dat je het met die intervallekes hebt kunnen verteren!

Gepost door: Julie | 06-11-06

TJA ... da's tv hé m'n beste. En als je daar niet mee kan leven, dan laat je jezelf in het hoekje drukken waar ook ik me in bevind, dus cheer up: we zijn al met 2. Ik denk dat je een zelfhulpgroep kan oprichten vanaf 4 :-)

Gepost door: geert | 07-11-06

Big brother Gelukkig heeft Canvas zich nog kunnen weerhouden van het Bigbrother/Pfaff/Planckaert effect om de marathonners alle dagen op de voet te volgen. Maar het blijft toch kijkcijfers jagen
Het was hoedanook een prestatie van die kerels.
Laat ons daar maar niet door beïnvloeden

Gepost door: Byrntie | 07-11-06

Koentje de Leugenaar Ik vind de reacties toch zwaar overdreven. Lees zijn weblog maar eens na, wat daar de laatste dagen is verschenen. Mensen lijken meer geraakt door dit dan door andere, echt wereldschokkende, gebeurtenissen.

Gepost door: Martin | 08-11-06

zwijgplicht Tjah, Koen had omerta zeker ?!?

Gepost door: kj | 08-11-06

Overtrokken?
Ik weet het niet. Als de openbare televisie een heel mediacircus op gang trekt, zodat de marathonuitzending nieuwswaarde krijgt, en Koen dus in allerlei media (tv, kranten, radio...) zoveel om de waarheid heen zwijgt dat het echt wel liegen wordt, vind ik dat een zoveelste zorgwekkende verschuiving op de schaal van authenticiteit. Het gaat allang niet meer om het programma(atje) op zich, maar om wat ervan gemaakt moést worden. Had Koen dan niet gewoon kunnen zwijgen, als hij toch niks mocht zeggen? Als ik 's nachts dan toch al niet kan slapen van het onrecht in de wereld, wil ik van zoveel georchestreerde oneerlijkheid wel eens van wakker liggen, ja.
Geert, mag ik nog bij die zelfhulpgroep?

Gepost door: kaat | 08-11-06

De commentaren zijn gesloten.