30-10-06

Hazendebuut

Ik ga nu niet beweren dat ik vanaf nu enkel nog haas zal spelen, maar het is me toch enorm bevallen. Voor één keer stond ik heel ontspannen aan de start. De STAX-clubleden van de te hazen Griet waren ook heel goed vertegenwoordigd, ik was de vreemde eend/haas in de bijt. Op het parcours stond vaak een iets te harde wind, voor het overige vielen de weersomstandigheden goed mee. We gingen voor een tijd onder de 2u00. Na zowat een kilometer slalommend achtervolgen - Griet startte zo'n driehonderd meter vóór mij, waardoor ze quasi onmiddellijk haar eigen wedstrijd en tempo kon lopen - sloot ik aan. De Polar RS200d zou als basis dienen voor het te onderhouden tempo. Ijkpunten waren er immers pas om de vijf kilometer. Aanvankelijk liepen we tegen 5min.20" per kilometer. Vanaf kilometer 10 tot kilometer 15 was het hard, het tempo vertraagde naar 5min.40"/km. En toen gebeurde het : ook zonder Red Bull kreeg Griet vleugels. We zaten plots weer op 5'30", zelfs de brug op zo'n 2,5 km. voor de meet, kon ons niet deren. In de laatste rechte lijn was het heerlijk lopen : we bleven ongeveer een minuut onder de twee uur. Opdracht volbracht! Proficiat, Griet.

Ook een aantal bloggers gezien onderweg : Maurice, collega-haas voor Petra en Ruth. Vermoedelijk ben ik ook Frank Spencer en Koen voorbijgelopen, ik heb hen echter niet herkend, misschien zijn wortelen toch niet zo goed voor de ogen als men zegt? Of eten enkel konijnen wortelen? Hoe dan ook, elkeen was weer grandioos gisteren, en dat geldt zeker ook voor de prima organisatie. Dikke duim!

 

10:35 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

mooi van je altijd tof als iemand zich wil opofferen om haas te spelen ... ik denk dat ik je acheraf gezien heb aan de Nobelaer bij Petra en Maurice, kan dat??

Gepost door: Koen | 30-10-06

Aan Koen Klopt, Koen. Volgende keer kom je er maar gewoon bij, dan zie ik je eens 'live'. Ik ben nl. heel slecht in het herkennen van gezichten.

Gepost door: Sven | 30-10-06

Aan Koen Klopt, Koen. Volgende keer kom je er maar gewoon bij, dan zie ik je eens 'live'. Ik ben nl. heel slecht in het herkennen van gezichten.

Gepost door: Sven | 30-10-06

Compliment Groot compliment voor alle hazen die in Etten hun dienst deden! Superleuk je even gezien te hebben Sven! Griet heeft een hele mooie tijd neergezet dankzij jou. Ja, en dat was Koen v. S. die bij ons op de parkeerplaats stond!

Gepost door: Petra | 30-10-06

ja ja, hier spreekt een heel gelukkige gehaasde juffrouw ! merci sven, wanneer gaan we eens eten?

Gepost door: GRIET | 30-10-06

Etten-Leur Knap debuut als haas, Sven. Je hebt je prooi netjes onder de twee uur aan de finish afgezet.
Puike prestatie.
Jammer dat ik je niet gezien heb, jullie moeten me ongetwijfeld onder de voet gelopen heb.
Nu ja, op het eind zag ik alleen maar roze olifanten rondvliegen :-)

Gepost door: frank spencer | 30-10-06

perfect je hebt je taak als haas perfect volbracht Sven!! Proficiat, ook aan Greet, die duidelijk aan het genieten was toen we jullie passeerden :-)

Gepost door: Ruthje | 30-10-06

haas op grootmoeders wijze respect voor hazen allerhande, maar pas op voor het jachtseizoen hé manne!

Gepost door: geert | 30-10-06

Collega Haas Ha collega haas! Leuke hobby dat hazen! Ik heb weer enorm genoten en jij ook zo te lezen. Leuk je weer even ontmoet te hebben. Groeten van de Hollandse Haas.

Gepost door: M@urice | 30-10-06

Haasje Als ik ook eens een haasje nodig heb om onder de 2u te duiken dan weet ik je zeker te vinden.

Gepost door: betty spencer | 31-10-06

Superrabbit Knap gedaan Sven. moet inderdaad leuk zijn om eens zonder zenuwen te kunnen starten én iemand in de beoogde tijd aan de finish te brengen. Mooi. Als je een onweerstaanbare drang zou hebben om in Parijs iemand te hazen.... ;-)

Gepost door: Julie | 01-11-06

Ettenleurse haas Een nieuw leven begonnen als Ettenleurse haas ?
Da's een ras dat alleen maar PR's loopt of laat lopen. Proficiat met je begin als haas en veel plezier ermee

Gepost door: Bruno | 02-11-06

De commentaren zijn gesloten.