11-10-06

Wat na Eindhovense marathon?

Nu de euforie enerzijds en de spierpijnen anderzijds wat zijn weggeëbd, wordt het tijd om eens een balans op te maken. Op sportief gebied blijft een marathon uitlopen voor mij ongeëvenaard. De schaduwzijde is echter die lange voorbereiding. De trainingen vallen me niet te zwaar, maar de lange wachttijd is stresserend. En altijd doet er wel iets pijn, slaat vermoeidheid toe of laat de gezondheid het (even) afweten. Mijn diepste wens is dan ook dat iemand je uit het niets ontvoert en je aan de start van de marathon zet, zodat je de piekerfase kunt overslaan. Helaas, onmogelijk.

Ik blik wel heel tevreden terug op de progressie die ik in één jaar maakte. Tijdens mijn eerste marathon (Kustmarathon, eind september 2005) liep ik aan een gemiddelde van 5 minuten per kilometer, met een verval van zo'n negen minuten (eindtijd 3u38') en aan een hartslag van 150. In Eindhoven deed ik gemiddeld 4 minuten 30' over een kilometer, met een verval van zes minuten, gemiddelde hartslag 160 (eindtijd 3u14'52").

In 2007 wil ik opnieuw twee marathons lopen, één in het voor- en één in het najaar, en heel langzaam in de richting van de drie uur evolueren (3u10' zou prima zijn). Voor dit jaar heb ik nog twee wedstrijden uitgepikt : de "Course du Souvenir" in Ploegsteert op 11 november, waar ik onder 1u30' wil lopen en de 'Wincanton Montferland Run', op 3 december, ergens bij Arnhem waar de 15 km. eerder een excuus is om een mooie gezinsuitstap te maken. Deze en volgende week beperk ik me in ieder geval tot herstelloopjes. Het eerste verliep alvast bij een stralend weertje en de spierpijn nam ik er met de glimlach bij.

16:21 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Life after Eindhoven Eerst en vooral: nen dikke proficiat ... minder dan 3u15 is héél snel, en je kan inderdaad nog een flink stuk groeien. Trouwens, 3u10' is ook mijn doel voor volgend jaar, dus we kunnen er een wedstrijdje van maken :-) In Rotterdam?

Gepost door: geert | 12-10-06

proficiat Je zit op een heel mooie progressiecurve en dit allemaal op 1 jaar. Trainingsarbeid loont! Proficiat.

Gepost door: DijleLoper | 13-10-06

Snode plannen Valt zéker te overwegen. So wie so smeden we nog wel wat snode plannnen volgende week in Lier!

Gepost door: Sven | 13-10-06

De commentaren zijn gesloten.