09-10-06

Zetelwinst in Eindhoven?

Terwijl België zich stilaan opmaakte voor de verkiezingen, vloekte ik hardop (zat toch alleen in de wagen) in Gentbrugge, 6u45. Alles mee, behalve de GSM. Hopelijk ontdekt het thuisfront dit snel, en maken ze zich niet nodeloos ongerust. Verder is het wel heerlijk rijden, geen kat op de snelweg, tijdschema's, hartslagen flitsen me door het hoofd. Rare mensen overigens, die marathonlopers. Zo zie je ze b.v. rond 8u00 's morgens een parking oprijden en een bord koude spaghetti als ontbijt nemen.

In Eindhoven verloopt alles vlekkeloos. Na oppikken borstnummer (1090, de cijferfreak in mij zoekt vruchteloos naar enige betekenis) en Championchip zet de bus ons netjes in het centrum af. Collega-blogger Vincent (Vince) ziet er 'live' net iets anders uit. Gelukkig had hij mij herkend. De bloggers verzamelen in het startvak (Jan, Johan) en we wisselen nog snel de laatste roddels uit (zo blijkt dat sommige marathonlopers al eens een Konickse durven drinken op de vooravond van een marathon).

Eens op gang haalt dr. Jekyll het voor één keer van mr. Hyde. Ik loop voor het eerst in een marathon op schema (4'30" per kilometer) zonder te proberen voorsprong te nemen. Het gevoel is niet optimaal, maar toch komt de krakende wagen op toerental. Bij iedere bevoorradingspost (alweer prima georganiseerd!) neem ik twee bekertjes Isostar, minstens twee bekertjes water en een 'billeke appelsien'. Van de randanimatie had ik me net iets meer voorgesteld, maar de sfeer is heel aangenaam. Leuk is ook dat de toeschouwers je naam kennen. Voor het eerst in mijn leven moedigt een pak onbekenden me aan door mijn naam te scanderen, dat doet echt deugd! Halverwege: perfect op schema : 1u35'. Het wordt harder nu, maar ik blijf genieten, het 'tunneleffect' blijft ditmaal uit. Na 35 kilometer komt het verval, maar het blijft binnen de perken. Ik haal de finish in 3u14'55" (volgens mijn Polar, moet officiële gegevens nog opzoeken), de derde marathon zit erop, voor het eerst kom ik met opgeheven armen over de meet, geef het "medaillemeisje" zelfs spontaan een zoen. Hartelijk dank ook voor de vrouw die even naast mij liep bij kilometer 38 en mij twee stukjes banaan aanreikte. Het was mijn persoonlijke kippenvelmoment tijdens de race.

De pendeldienst terug naar het sportcentrum was geen sinecure: bij het opstappen kreeg ik gigantische krampen in beide kuiten, gelukkig was het van voorbijgaande aard. Zalig verbroederd met "marathonlopers aller landen" en nog een aantal bloggers (Koen van SGEE had er de halve opzitten). Net voor de terugtocht huiswaarts kwam ik Edith nog tegen, dikke proficiat met je eerste marathon!

Stiekem had ik gehoopt op een culinaire verrassing thuis en die was er ook : de escargots hebben me nog nooit zo gesmaakt! En natuurlijk, na drie weken zonder alcohol, mochten de antioxidanten rijkelijk vloeien. We kregen de Magnum Reja Dorada, Toro 2003, niet op, maar vandaag wordt daar wel iets aan gedaan.

Bedankt voor de uitgebreide steun, iedere reactie maakte de kilometers lichter. Eén zekerheid heb ik alvast : er komt een vierde marathon, maar da's nog niet voor morgen... 

10:47 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

Commentaren

prachtige prestatie Sven Het PR wederom scherper gezet ! No tiene que ser más ... que vino más rico!

Gepost door: bob | 09-10-06

Proficat Oei, ik zie dat ik nog maar de tweede ben om jou proficiat te wensen met je superprestatie. Geniet nu maar na Sven (en niet alleen van de escargots...)
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 09-10-06

Super! Sven, dat heb je meesterlijk gedaan! 'k Ben blij dat je derde marathon zo'n succes is geworden. Daar mag eentje op gedronken worden! Proficiat

Gepost door: Julie | 09-10-06

Schitterende tijd ! Waauw, wat een PR !
Geniet maar met volle teugen van die antioxidanten, die heb je dubbel en dik verdiend.
Proficiat !

Gepost door: frank spencer | 09-10-06

Ook Ook een dikke proficiat voor jou. 3.14 h is schitterend. Geniet ervan en van al het lekker eten ..

Gepost door: Edith | 09-10-06

Puike prestatie Je hoefde dus geen schrik te hebben voor die derde keer. Echt een puike prestatie. Geniet maar met volle teugen van die goeie fles wijn en op naar nr. 4.

Gepost door: philippe | 09-10-06

Proficiat... ...Sven, dit was wederom een uitstekende wedstrijd dat je ginds gelopen hebt !!! En een beetje alcohol zal wel smaken zeker, na zo'n lange tijd ;-) Proost !

Gepost door: kj | 09-10-06

geweldig sterk hoor ... wat een prestatie ... 3.14 ... ongelooflijk!

Gepost door: Koen | 09-10-06

Topperdetop Nogmaals Sven...je bent een geweldige topper! Wat een tijd zeg voor je derde hele marathon! Meesterlijk.
Heb je de foto bij Maurice gezien? Je ziet er lekker fit uit!

Gepost door: Petra | 09-10-06

Proficiat! Proficiat met je 3de marathon. Hup naar vier?

Gepost door: Carmen | 09-10-06

knap!! nogmaals nen dikke proficiat Sven, heb je echt super goed gedaan! Geniet nog van dat heerlijke wijntje, krijg er ook al zin in!

Gepost door: Ruthje | 09-10-06

Prima... Sven, we maakten pas kennis in het startvak en je liep al weg....naar een fantastische prestatie. Echt super gelopen, mooi PR!!!
CU...

Gepost door: Jan | 09-10-06

knap werk knappe prestatie sven , de onzekerheid was voor niks , natuurlijk moet je het wel nog doen en mooi op schema gelopen , top !!!!!

Gepost door: roadrunnerke | 09-10-06

proficiat Sven, prachtig resultaat. Tof je nog eens ontmoet te hebben. Wij hebben ook wel een "normaal" flesje gekraakt.

Gepost door: johan | 10-10-06

Proficiat! Prachtige tijd gelopen! Daar kan ik alleen maar van dromen!

Gepost door: Dirk | 10-10-06

Proficiat Dezelfde marathon lopen, roept inderdaad dikwijls de zelfde gevoelens en situaties op. Onder de 3:15, da's echt wel pure klasse, man. Dikke, dikke proficiat.

Gepost door: Hank | 10-10-06

PR gij ook een Pr ? had ik geen moment aan getwijfeld...sterk hoor....oh ja : ik heb zondag al genoten van een aantal pilsjes (in de bekende bar in het Hotel waar ze "bollekes" hebben...)

Gepost door: vince | 10-10-06

je ziet dat duimen vanuit het stembureau waar ik voorzitter was écht helpt ! proficiat maat en bedankt om maandag aan mij te denken!

Gepost door: griet | 11-10-06

prachtige tijd proficiat met je tijd.

altijd fijn als je een nieuwe PR hebt en je stilletjesaan van de 3 uur begint te dromen

de keerzijde is natuurlijk dat hoe sneller je binnen wilt zijn hoe meer er getraind moet worden om die doelstelling te bereiken en hoe meer verslaafd je wordt.

nu rustig herstellen en blijven lopen want afkicken is hier uit den boze. verslaving moet je onderhouden

Gepost door: wim | 18-10-06

De commentaren zijn gesloten.