25-08-06

T-shirt hebben we al!

Het leven kan mooi zijn. Net terug van de Ardennen en dan de Runner's World én het shirt van de marathon in Eindhoven bij de post aantreffen. Als dan ook nog eens blijkt dat deWeblogloop van Gierle wordt vermeld in de RW, kan de dag niet meer stuk. En dan te bedenken dat we ons verwachtten aan een volgelopen kelder, een blanke straat en nog veel ergere watertoestanden. De boodschappen op de radio over alarmfases in Oost-Vlaanderen en afgesloten uitritten langs de autosnelweg hadden ons toch wat beangstigd.

De trainingsweek werd in Stavelot en omstreken afgewerkt. Het lopen op onbekend terrein heeft wel een zekere charme, maar de straten waren vaak behoorlijk steil, een lange, min of meer vlakke strook was mij niet gegund.Misschien werpt al dat klimwerk in de toekomst wel zijn vruchten af?

Wat de nabije toekomst betreft, morgen staat er nog een rustige duurloop (HR110-125) gepland, volgende week wordt een 'kalme' week, met op zaterdag 2 september wel een wedstrijd waar ik heel benieuwd naar ben en die een aanrader lijkt voor wie marathonplannen heeft. In die wedstrijd - Dwars door Izegem, 30 kilometer - loop je namelijk 22 km. in groep, aan een tempo van 12 km/u, om dan "gelost" te worden en de laatste 8 kilometer individueel af te leggen. Zit er dan nog een versnelling in of weegt de gezamenlijke, lange aanloop dan al te zwaar door? Volgende zaterdag zal ik meer weten. Enig en groot nadeel : ik zal de halve marathon van Evergem aan mij moeten laten voorbijgaan dit jaar. 

22:54 Gepost door Sven in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Dwars door Izegem Dag Sven, misschien gelezen op mijn blog, ik doe ook mee ... als seingever. De eerste kilometers zal ik meerijden met de fiets om op de kruispunten het verkeer te "regelen". Ik zal supporter zijn.

Gepost door: etienne | 25-08-06

Ikke ook naar Eindhoven! Vond het heel erg grappig: ik kwam ook net terug van een reisje naar Andaluzië en was blij als een klein kind toen ik bij thuiskomst Runner's World én de T-shirt van Eindhoven zag liggen... Ga je voor de halve of de hele marathon? Alvast veel succes bij het trainen!

Gepost door: Julie | 26-08-06

Izegem mijn planning is al gemaakt, maar anders zou ik ook zeker naar Izegem afzakken ... da's inderdaad een schitterend concept in de voorbereiding van de marathon, tenzij je natuurlijk van plan bent om de 42 aan een gemiddelde van 9 per uur te lopen :-)

Gepost door: geert | 26-08-06

Izegem jammer dat ik geen 22 km aan 12 per uur kan lopen, maar wie weet lukt me dat volgend jaar wel, want ik vind het een ongelooflijk leuk initiatief! Veel plezier alvast!

Gepost door: Ruthje | 26-08-06

Leuk hè? Ja, ik las ook al dat stukje in de RW over de weblogloop....leuk!!
22 km met een gemiddelde van 12 km per uur....nou nee, helaas gaat mij dat niet lukken! Veel succes volgende week!

Gepost door: Petra | 26-08-06

De commentaren zijn gesloten.