02-06-06

Knieperikelen

Wat een chaotische week! Woensdag twee uur in de wachtkamer van de dokter wegens een allergische opstoot (mijn luchtwegen blijven heel gevoelig), echter zonder gevolgen voor mijn "carrière", ondertussen hadden stielmannen het huis tijdelijk overgenomen (schitterend werk geleverd met de boekenkast, dat wel) en tot overmaat van ramp speelt een heel pijnlijke knie me al drie dagen parten. Ik voelde hem ook vandaag bij een duurloop van 1u20'. Kan je met b.v. een meniscusblessure een dergelijke duurloop afwerken? Dien ik nu onmiddellijk naar de spoedafdeling of is het feit dat ik kon lopen op zich voldoende om me geen zorgen te maken? De knie staat niet dik of gezwollen, doet niet constant pijn, maar komt af en toe heel venijnig uit de hoek. Misschien geeft de Stadsloop van Gent wel uitsluitsel?

Je leest het, zorgenvrij voel ik me niet echt. Hopelijk tot op de stadsloop!  

11:26 Gepost door Sven | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

meniscus Voor zover ik weet kan je een duurloop afwerken met een meniscusletsel, afhankelijk van de ernst ... waarom denk je trouwens spontaan aan de meniscus?
En dan nu even spreken uit mijn rijkgevulde blessureervaring: als de pijn blijft aanhouden, niet té stoer doen (ik weet hoe verleidelijk dit is, 'k ben zelf ook zo ééne) en eventjes laten nakijken. Hopelijk kan je maandag wél lopen.
Succes!

Gepost door: geert | 02-06-06

knie hangt ervan af wat er met je knie aan de hand is natuurlijk. Ik heb vorig jaar enkele weken met kniepijn gelopen, deed als voorzorg wel zo'n patellabandje aan en 't is uiteindelijk uit zichzelf weer overgegaan en niet meer teruggekomen... Was waarschijnlijk gewoon wat overbelasting. Hopelijk heb je er maandag niet te veel last van. See you then!

Gepost door: Ruthje | 02-06-06

Voetballersverleden Hoi Geert,
Een verleden als voetballer doet me bij kniepijn steeds aan meniscusletsels denken. Ik zag mijn "coach" inmiddels, volgens hem is het iets met de patella, vermoedelijk hetzelfde wat Ruth aan de "hand" had. Mijn grootste zorg betreft net wat jij schrijft, namelijk dat ik de knie finaal aan flarden loop vermits de pijn wel te harden is.

Gepost door: Sven | 03-06-06

Overbelasting ? Toch maar opletten Sven, misschien best eens naar sportarts gaan ? Zelf ben ik, waarschijnlijk om een of andere dwaze macho-reden?, blijven doorgelopen met pijn en uiteindelijk met pijnlijke knie(en) de Marathon uit"gestrompeld", maar nu moet ik zes weken rust houden.
Enfin, dat is ieder voor zich natuurlijk. Het belangrijkste is dat het "fun" blijft natuurlijk. 't Vreemde was, dat zelfs met pijn dat lopen fijn was ...vreemd

succes morgen !

Gepost door: Jo | 04-06-06

De commentaren zijn gesloten.